nlc.hu
Egészség

Fura trükköt használ az anya napégés ellen

Tejföl helyett? Fura trükköt talált ki egy anya a napégésre

Egy anya nevét imába foglalták, miután megosztotta a napégés elleni csodagyógymódját, amely mindössze fél óra alatt enyhíti a fájdalmat.

Cindie Allen-Stewart kétségbeesetten vágyott a megkönnyebbülésre, miután leégett a napon, hiába kente magát fényvédővel. Ám az Egyesült Államok Texas állambeli Mount Calm-ből származó kétgyermekes édesanyja kitalált valamit a leégés okozta fájdalom gyógyítására, amelyet nem csak a gyerekeivel, hanem az interneten is megosztott.
 
Cindie szerint a kence amellett, hogy gyorsan felvihető, akár 30 perc alatt megnyugtatja a bőrt.
 
„Először is vegyél egy mentol habos borotvakrémet. Ezután vidd fel a borotvakrémet a leégett bőrfelületre. Furcsa borotválkozási rituálénak tűnhet, de bízz bennem! Ne dörzsöld be, csak hagyd a bőrödön. Elkezdi kihozni a hőt (érzed majd). Lehet, hogy viszketsz, de ez jó dolog! A viszketés gyógyulást jelent. Aztán úgy érezheted, hogy kicsi fázol a napégette testrészen, de ez is jó jel” – mondja az anya, aki szerint, második felkenésre már biztosan eltűnik a leégés.

Mint kiderült, a hatékony praktikát anyósától tanulta, aki egy orvostól hallotta 40 évvel ezelőtt.

Az anyuka hatékonyabbnak tartja a borotvakrémet, mint az aloe verát, persze hozzátéve, hogy senki se menjen a napra fényvédelem nélkül.

leégett nő

Fotó: Getty Images

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top