nlc.hu
Egészség

Állítása szerint már hatvan éve nem aludt rendesen egy idős vietnami férfi

Rejtély: állítása szerint már 60 éve nem aludt rendesen ez az idős férfi

Van, aki szerint egy korábbi trauma miatt küzdhet álmatlansággal.

Egy nyolcvanéves vietnami férfi azt állítja, hogy már hatvan éve kóros álmatlanságban szenved, és lehet, hogy ennek egy lázas betegséghez van köze, amiben fiatalkorában szenvedett. Családja, barátai és szomszédai azt mondják, hogy soha nem látták őt aludni, és ugyan számos egészségügyi szakember megvizsgálta, egyikük sem tudta bizonyítani, hogy a férfinak sikerült volna egy jót aludnia.

Ugyan az alváshiánynak súlyos következményei lehetnek, a férfin állítólag nem látszik, hogy komolyabb baja lenne. Mint mondta, a zöldtea és a rizsbor szerencsére jó a fáradtság ellen, és amíg mások alszanak, ő megpróbálja munkával elütni az időt. Hozzátette, természetesen így is nagyon vágyik arra, hogy jól ki tudja magát aludni. 

A férfiről egy youtuber, Drew Binsky is készített egy videót. Szerinte vannak, akik szerint a vietnami háború okozta poszttraumás stressz szindróma (PTSD) miatt vannak alvásproblémái az idős úrnak. Binsky tanúsítja azt is, hogy amikor nála volt a vendégségben, a férfi megpróbált elaludni, de még hajnali négykor sem jött álom a szemére. 

„Mindig próbálkozik, szeretne úgy aludni, ahogy mindenki más, be is csukja a szemét, de nem alszik, folyamatosan jár az agya” – nyilatkozta az egyik családtag. 

Álmatlanságban szenvedő vietnami férfi interjú közben

Fotó: Drew Binsky/Youtube

(via Daily Star)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top