nlc.hu
Egészség

Ez a tini elképesztő kitartással újra járni tanul

Az orvosok lemondtak róla, de ő a saját lábán vette át az érettségi bizonyítványát

Amikor a 18 éves Javier Dividu a floridai Deltonában átvette az érettségi bizonyítványát, a tinédzser puszta jelenléte is orvosi csodának számított.

Javier másfél évvel ezelőtt, 16 évesen agyi aneurizmát kapott. Az édesanyja, Sonia Hilario-Dividu szerint a sürgősségi osztály orvosa azt jósolta, hogy nem fogja túlélni a tragikus agyvérzést.

Az aneurizma a verőereken kialakuló tágulat, amely az agyi ereket is érintheti. Baj akkor van, amikor az ér megreped, az esetek döntő többségében csak megrepedésükkor produkálnak tüneteket.

„Imádkozzatok Javierért. Már csak 24 órája van hátra” – elevenítette fel Sonia Hilario-Dividu az orvos szavait, a Yahoonak.

Az esélyek ellenére egy hónappal később Javier felébredt. Nem tudott járni, és a jobb karját sem tudta mozgatni. A beszéde és a memóriája is károsodott.

„Nagyon nehéz, nagyon nehéz volt” – mondta Javier, amikor arról kérdezték, milyen volt akkoriban. 

Amikor Javier elkezdte a rehabilitációt, a foglalkozásterapeutája elmondta neki, hogy nem lesz képes önállóan járni, de Javier változtatni szeretett volna ezen. A fő célja az volt, hogy a középiskolai érettségi ünnepségen átvehesse a bizonyítványát, járókeret nélkül.

diplomázók

Fotó: Getty Images

Hat hónap alatt újra megtanult alapvető készségeket: hogyan álljon egyenesen, hogyan járjon, vagy hogyan kösse be a cipőjét.

Amikor eljött a nap, hogy felvegye a sapkát és a talárt, az édesanyja ideges volt, de Javier készen állt és kijelentette, nem akar járókeretet.

És megtette, a saját lábán állva vette át a bizonyítványát.

A videót itt tudod megnézni.

Pár nappal ezelőtt egy hasonló, pozitív végkimenetelű történetről számoltunk be az nlc-n: egy kaliforniai influenszer, aki agyi aneurizmát szenvedett, és sürgősségi császármetszésen esett át, miközben kómában volt, először ébredt fel, hogy találkozzon babájával. A 35 éves Jackie Miller James összeesett, férje, Austin találta meg, és kórházba szállították. 

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top