nlc.hu
Egészség

Két évvel a férj halála után született közös baba

A férje meghalt agytumorban, két évvel később mégis közös gyerekük született

Még időben lefagyasztották a spermákat.
braintumor

Egy nő két évvel azután szült gyermeket élettársának, hogy az agydaganatban meghalt – számolt be a Mirror.

Lauren McGregor, aki a Merseyside-i Hale Village közelében él, elmondta, hogy férjének, Chrisnek véletlenszerű hőhullámok kezdtek el nála jelentkezni. Amikor felkereste a háziorvosát, azt mondták neki, hogy ez az influenza korai jelei, és hazaküldték a munkahelyéről.

Lauren azonban azt mondta, Chris nem emlékezett a nevére, és ekkor már tudta, hogy valami nincs rendben.

Chris felhívott a munkahelyéről. Rossz volt a vétel, és megszakadt a vonal. Mindig is megegyeztünk, hogy ő lesz az, aki visszahív, ha ez valaha is megtörténik, de nem hívott. Kicsit később hívott, hogy elmondja, hazaküldték. Elmondta, hogy azért nem hívott vissza korábban, mert nem jutott eszébe a nevem. Bevittem a kórházba, de a nővérek nem aggódtak túlságosan érte, és azt mondták, hogy folytassa az influenza elleni gyógyszereit, de én könyörögtem nekik, hogy vizsgálják meg a fejét” – mondta.

A CT-vizsgálat daganatot mutatott ki, és 37 évesen, 2013 decemberében asztrocitómát diagnosztizáltak nála – az agydaganat egy felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt gyakori típusát. Lauren elmondta, hogy sokkot kapott, amikor rákeresett a betegségre a Google-on, és azt találta, hogy az átlagos élettartam vele 10 év.

Chris szteroidokat kapott, hogy csökkentsék az agya körüli duzzanatot: 2014 márciusában a liverpooli Walton Centre sebészei egy éber kraniotómia során eltávolították a tumor 95%-át.

2017 januárjában Chris hathetes sugárterápiát és hat hónapos kemoterápiát kezdett, miután a vizsgálat kimutatta, hogy a daganat megnőtt. Mivel valószínűsítették, hogy a kezelés hatással lehet Chris termékenységére, spermabankba helyezte a spermáját.

Chris és Lauren „visszatértek a normális életükhöz” egészen 2019 novemberéig, amikor Chris elmondta, hogy ismét nyomást érzett a fejében.

„Azt mondta, olyan érzése van, mintha a koponyája fel akarna hasadni. Elmentünk a Whiston Kórház sürgősségi osztályára, ahol egy MRI-vizsgálat megállapította, hogy a daganat növekszik. Kiderült egy másodlagos daganat is az agya másik oldalán” – mondta az asszony.

A pár átált az alternatív terápiákra és átmeneti javulás állt be.

„Hat héttel a jó hírek után észrevettem, hogy Chris kissé furcsán viselkedik, és folyton elfelejtette, hova tett dolgokat a házban. Volt egy vizsgálat, amely kimutatta, hogy az eredeti daganat teljesen átterjedt Chris agyának közepére. Megmutatták nekem a felvételt; egyszerűen lesújtó volt látni, hogy mit tett az agyával az rák” – mesélte a nő.

2020. július 19-én Chris a kórházban halt meg, szerető feleségével az oldalán. Egy évvel Chris halála után Lauren elkezdte a mesterséges megtermékenyítést Chris fagyasztott spermájának felhasználásával, és szeptember 12-én kiderült, hogy terhes.

2022. május 17-én megszületett második gyermekük, akit Sebnek nevezett el. Lauren az Instagramon dokumentálta az útját, és most az oldalt arra használja, hogy válaszoljon a kérdésekre és támogatást nyújtson más özvegyeknek, akik hasonló utat járnak be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top