nlc.hu
Egészség

102 éves nő és a hosszú élet titka

Egy 102 éves nő elárulta a hosszú élet titkát

Ki lenne jobb reklámarca a hosszú életnek, mint egy idős ember, aki idén már 102 gyertyát fújhatott el a szülinapi tortáján?
Pearl Taylor

Pearl Taylor 1921 januárjában látta meg a napvilágot Kubában, később azonban Jamaicába költözött, majd Amerikában telepedett le. Miért érdekes egy vadidegenről ez az információ? Mert Pearl 102 éves – amiből ránézésre húszat letagadhatna –, és szívesen mesél arról, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.

Az idős nő dédunokája, Taylor Bernal csatornáján tűnt fel több ízben, ahol többek között mesélt már arról, hogyan érkezett Amerikába egy hajón, hogyan vették meg az első házukat a férjével, de például a tökéletes főzőbanán elkészítésének titkába is beavatta Taylor követőit. Pearl az egyik videóban arra is hivatkozott, hogy amikor majd 104 éves lesz… Tehát a magabiztosságnak sincs híján, úgyhogy már csak ezért is érdemes azokat a tippeket megfogadni, amik szerinte a hosszú élet zálogai.

Tiltólistás élelmiszerek

Azt szokták mondani, az vagy, amit megeszel, és nagyon úgy tűnik, hogy Pearl abszolút magáévá tette azt a mondást. Az idős asszony minden ételt otthon készít el és állítja, évtizedek teltek el azóta, hogy bármilyen feldolgozott élelmiszert vett volna. Pearl szerint a kubai, jamaicai és indiai háttere az, hogy ennyire ragaszkodik a természetes összetevőkhöz, hiszen régen is a saját háztáji állataikat fogyasztották. Hozzátette, hogy bár alkalmanként fogyaszt csirkét vagy darált marhahúst, többségében vegetáriánus ételeket főz.

Tipikus reggelinek számít nála a papaya és banán, amit quinoából, lenmagból és rizsporból készült palacsintával fogyaszt. „Ez egy jó rituálé, ami segít a gyomromnak.” Pearl az ebédjét mindig is könnyűre vette, vacsorára pedig jamaicai rizsből és babból készült ételeket fogyaszt.

Nem kell megvonni magunktól az élvezeteket

Az idős asszony legalább ekkora figyelmet fordít arra is, hogy mit iszik. Ami biztosan lecsúszik nála, az egy nulla kalóriatartalmú izotóniás ital, valamint nagyjából 1,5 liter ásványvíz. Pearl a kávé nagy rajongója, de csak koffeinmenteset iszik, abból is csak egy csészével egy nap. Emellett egy kaliforniai gyógyfürdőből beszerzett probiotikumot fogyaszt rendszeresen, szerinte „minden centet megér. Remek emésztőrendszerem van, soha nem böfögök, nem fáj a hasam vagy a fejem” – mesélte.

Esténként, vacsora előtt mindig készít egy zöldturmixot is, amibe friss aloegyökér, zeller, petrezselyem, gyömbér és víz kerül, némi édesítővel. Pearl ezen kívül heti két pohár édes vörösbort is megenged, azt mondja 

ez segít manifesztálni a boldogságot.

Túra a szupermarketben

A mozgásról tudjuk, hogy hozzájárul a hosszú élethez, és Pearl a korához képest igyekszik annyit mozogni, amennyit tud. Kétszintes otthonában lépcsőzik, és maga végzi a mosást, a takarításra külön embere van. Emellett lábgyakorlatokat végez: „felemelem a lábam, és ott tartom 4-5 másodpercig. Ezt mindkét lábammal tízszer megcsinálom.”

Nem ez azonban az idős asszony legfőbb versenyszáma, hanem a bevásárlás. Minden hétvégén két órát jár körbe a Walmartban, ahol a bevásárlást intézi.

Pearl a meditáció egy formáját is gyakorolja úgy, hogy mély lélegzetet vesz, miközben forgatja a nyakát. „Ellazít, és megszabadít minden olyan fájdalomtól a testemben, ami az oldalamon alvás miatt alakult ki” – mondta.

Kényeztető fürdő 100 felett is jár

Úgy látszik, hogy Pearl nagyon is tudja, mik azok az apróságok az életben, amik felüdülést hoznak, ő ugyanis zuhany helyett a kádfürdőzést részesíti előnyben, méghozzá nem akárhogyan. Fürdőbombával, Epsom-sóval és olívaolajjal turbózza fel a vizet, ettől marad sima és táplált a bőre. Soha nem hagyja ki ezt a rituálét. „Sosem zuhanyozom, mert mindig ki akarok nyújtózni és közben relaxálni.”

Negatív gondolatok: távozzatok!

Pearl szívesen olvas még mindig, leginkább olyan spirituális könyvekből, amik a belső békét hirdetik. „Isten a minden” – mondja, majd hozzáteszi: 

De meg kell tanulnod szeretni magad, mielőtt képes lennél szeretni másokat. Szintén meg kellene tanulnod elengedni a negatív gondolatokat is. Én így élem az életem.

Az asszony az elméjét politikával polírozza, szereti a CNN és az MSNBC híreit nézni. Emellett szívesen nézegeti az atlaszt is, olyan országok után kutatva, amik érdeklik. „Mindig információt keresek” – mesélte.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top