nlc.hu
Egészség

Nem mindegy, melyik csőből jön a víz

Egy pár véletlenül WC-vizet ivott 6 hónapig

A szerelmespár új lakásba költözött, majd hat hónappal később ráébredtek, hogy a WC vizét itták a beköltözés óta véletlenül.

A szerencsétlenül járt pár beköltözött az új lakásba Pekingben, majd hat hónappal később rájöttek, hogy egészen addig egy fillért sem fizettek a vízért – csakhogy a vízvezeték-szerelők felfedezték az okot. A felcserélt csövek miatt egész idő alatt a WC-vízzel főztek, mosogattak és bizony azt is itták.

Miután idén májusban a kínai Pekingben lévő bérleménybe költözött a pár, nem sokkal később egészségügyi problémák jelentkeztek náluk. A férfinak – akit csak Tannak neveznek a róluk szóló cikkben – állítólag elkezdett hullani a haja és durván pattanásos lett a bőre, eközben a barátnőjénél köhögés és mellkasi panaszok jelentkeztek.

Aztán körülbelül fél évvel a beköltözésük után Tan rájött, hogy még egyetlen vízszámlát sem fizetett ki – de a vizet nem zárták el. Az értetlensége pedig csak nőtt, miután ellenőrizték a vízórákat, és azt látták, hogy a vízóra még akkor sem mozdult, amikor megnyitották a csapokat. A másik vízmérőn lévő szám azonban egyértelműen megnőtt, amikor a csapok nyitva voltak – állította a férfi. 

Képünk illusztráció (Forrás: Unsplash)

Képünk illusztráció (Forrás: Unsplash)

A pár úgy döntött, hogy vízvezeték-szerelőket hív, akik megdöbbenve találtak egy titokzatos extra csövet, amely állítólag összekötötte a WC- és csapvízcsöveket. Szép lassan összerakták a képet, hogy az elmúlt hat hónapot azzal töltötték, hogy WC-vizet ittak, azzal főztek és tisztálkodtak. A vízvezeték-szerelő megjavította a csővezetékeket, és Tan azonnal kártérítési pert indított a bérbeadó cég ellen, amelynek havonta 10 ezer jüant (490 ezer forintot) fizettek.

A meg nem nevezett cég szerint a bérlőknek lehetőségük van arra, hogy a szelepek beállításával vagy ivóvizet, vagy egy közeli kútból származó vizet használjanak. A pár azonban azt állítja, hogy ezt a beköltözés előtt nem közölték velük.

Via; Kiemelt kép: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top