nlc.hu
Egészség

Kerülendő ételek a menstuáció alatt

Ezeket az ételeket jobb kerülni a menstruáció alatt

Akár hiszed, akár nem, zökkenőmentesebbé teheted a menstruáció napjait azzal, hogy megválogatod, mit eszel vagy iszol a piros betűs napokon.

Nincs mindenki abban a szerencsés helyzetben, hogy szinte észrevétlenül teljenek el számára az ideális esetben 28 naponta jelentkező menstruáció napjai. Sőt olyanok is vannak, akik már a havi vérzés érkezése előtt pár nappal kellemetlenül érzik magukat, így viszonylag hosszú időre beárnyékolja a hétköznapokat a menstruáció.

Fiatal nő menstruációs naptárral a kezében

Tedd könnyebbé a nehéz napokat!

Akik ezt megússzák, kisebb-nagyobb görcsökkel küzdhetnek a havi vérzés első napján, de az sem ritka, hogy fejfájás, hangulatzavar, ingerlékenység és kellemetlen puffadás kíséri a menstruációt

A fájdalmas hasi görcsök és a havi vérzést megelőző panaszok ellen helyes táplálkozással, mozgással és pihenéssel is sokat tehetsz, mi most arról rántjuk le a leplet, melyek azok az ételek és alapanyagok, amiket jobb, ha ebben az időszakban nem teszel a tányérodra.

Megnézem
Összes kép (6)

Nyitókép: Getty Images – stefanamer

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top