nlc.hu
Egészség

Ideális fürdési idő

Kiszámolták, mennyi ideig kell fürdeni

A tudósok azt is vizsgálták, összesen mennyi időre zárjuk magunkra a fürdőszoba ajtaját.

Egy forró fürdő ideális módja annak, hogy ellazulj, és tisztának érezd magad egy hideg téli estén, de mivel a vízszámlák nem olcsók, minden eddiginél fontosabb, hogy helyesen töltsd a mosakodásra és relaxálásra szánt időt.

Egy új tanulmány megállapította, hogy a kádban fürdés a legmegfelelőbb a pihenéshez, a hidratáláshoz és a jó éjszakai alváshoz.

kádban ülő nő

Nem mindegy, meddig fürdünk (Fotó: Pexels.com)

A Victorian Plumbing kísérletében 20 résztvevő, 10 férfi és 10 nő vett részt, akik különböző hosszúságú fürdőket vettek, és értékelték, hogyan érezték magukat utána. Az eredmények azt mutatták, hogy egy 22 perces fürdés tökéletes – és ideális esetben 28 percet kell a fürdőszobában töltened.

Ha ennél tovább vagy a vízben, akkor a bőrirritálódást vagy a bőr kiszáradását kockáztatod.

Dr. Marisa Garshick bőrgyógyász egyetért ezekkel az eredményekkel. „Egy túl hosszú fürdés során a víz valóban kiszáríthatja a bőrt, bőrérzékenységet és irritációt okozhat, nőhet az ekcéma esélye is” – mondja a Metro.co.uk-nak.

Dr. Marisa szerint a száraz és érzékeny bőrű emberek inkább langyos vízben fürödjenek és kerüljék az olyan kemény szappanokat, amelyek megfoszthatják a bőrt a természetes olajoktól. Fürdés után pedig érdemes szárazra törölni a testünk és hidratáló krémet kenni magunkra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top