nlc.hu
Egészség

7 évig volt kerekesszékben, ma már újra jár

Az orvosok azt mondták neki, kerekesszékben fog meghalni – hosszú évek után újra jár Dávid

Ma már teljes életet élhet.
kerekesszék

Dávid 7 éves korában elkapott egy vírust. A betegség megtámadta a csontozatát és az izomzatát, számos csontja eltört, és a fiú folyamatosan leépült. „Másodikos voltam az általános iskolában, amikor a szüleim átírattak a mozgásjavító intézménybe. Ott kaptam meg a kerekesszékemet. Addig fekvőbetegként otthon tartózkodtam és csak kúsztam-másztam a lakásunkon belül” – mesélte a Borsnak.

Az orvosok nagy része azt mondta Dávidnak, hogy kerekesszékben fog meghalni, de ebbe nem törődött bele. Végül a Tűzoltó utcai klinikán félévente kapott egy nagyon erős, szteroidtartalmú infúziót. Kiderült, hogy a gyógyszer használ, és végre újra fejlődni kezdtek az izmai, Dávid pedig elkezdett úszni járni.

Mindig is nagy álmaim voltak, a kerekesszéket pedig idegenek éreztem magamtól” – vallotta be utólag a fiatal, aki 7 évet töltött benne, végül 16 évesen sikerült a kerekesszéket végleg elhagynia. 

Dávid ma már 100 százalékos életet él. „Elkezdtem extrém sportolni, kipróbáltam a BMX-et. (…) Később versenyúszó lettem” – mesélte, hozzáfűzve: „Amit átéltem, senkinek nem kívánom. (…) Kimondhatom, hogy felépültem.”

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top