Életmód

Ebédek

Halfilé zöldben. Műzliszelet

384 kcal, 7 g zsír

Zsírszegény, fehérjedús étek zöld köntösbe öltöztetve- kell ennél több?

1 adag

Előkészítés: 10 perc

Összesen: 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 db tőkehalfilé (150 g)
  • ½ citrom
  • Őrölt bors
  • 1 kis teáskanál olivaolaj (3 ml)
  • 5 g kapri/olivabogyó
  • 10 g metélőhagyma
  • 100 g zöldbab
  • 100g burgonya
  • 1db gyümölcsös műzliszelet

Elkészítés:

  1. Sózza meg a halfiléket, locsolja rá a citrom levét majd egy kis olajjal megkent serpenyőben süsse meg mindkét felét.
  2. Hintse meg borssal, szórja rá a bogyót illetve a zöldbabot és egy kis ideig rázogassa tűz felett, míg félkeményre puhul a bab.
  3. A burgonyát vágja apró kockákra, majd sós vízben főzze puhára.

Tálalás:

A halfilét apróra vágott metélőhagymával és citromkarikával tálalja.

Ízlés szerint a főtt burgonyát felaprított petrezselyemzöldben megforgatva is tálalhatja, mely tökéletesen passzol a zöldfűszeres halhoz.

 

Ebédek

 

Göngyölt csirkemell. Vegyes zöldségköret

414 kcal, 12,9 g zsír

Az ízáthangolás legpraktikusabb módja a göngyölés, melynek elkészítése is egy kész művészet

1 adag

Előkészítés: 10 perc

Összesen: 40 perc

Hozzávalók:

  • 100 g csirkemellfilé
  • 30 g gépsonka
  • 20 g reszelt sovány sajt
  • Őrölt bors
  • 5 ml olaj
  • 100 g zöldborsó
  • 50 g sárgarépa
  • 50 g brokkoli
  • 50 g burgonya

Elkészítés:

  1. Verje ki a csirkemellet egészen vékonyra, helyezzen rá egy szelet sonkát, a reszelt sajtot, majd göngyölje fel és süsse meg egy olajjal kikent hőálló tálban.
  2. A körethez a maradék olajon futassa át a felkarikázott zöldségeket és kis vizet aláöntve és fűszerezve fedő alatt párolja puhára.

 

Paradicsomos káposzta. Almalé

425 kcal, 7,15 g zsír

Egy nagyon régi, széles körben ismert ételről van szó, melyet ezesetben csirkemellel tehet fehérjegazdagabbá és teljessé

1 adag

Előkészítés: 10 perc

Összesen: 40 perc

Hozzávalók:

  • 250 g fejes káposzta
  • 10 g vöröshagyma
  • 5 ml olaj
  • 10 g liszt
  • 25 g paradicsompüré
  • 5 g cukor
  • 100 ml csirkemell
  • 200 ml almalé

Elkészítés:

  1. Öblítés után vágja csíkokra/ gyalulja le a káposztát, kockázza fel a csirkemellet, tegye fel főzni annyi vízben, ami éppen ellepi és a vöröshagymát hozzátéve mérsékelt tűzön főzze puhára.
  2. Az olajat forrósítsa fel és keverje hozzá a lisztet, tűzről lehúzva pedig keverje simára a 100 ml vízzel elkevert paradicsompürével.
  3. Tegye a káposztához, forralja össze, végül ízlés szerint sózza, borsozza és cukorral ízesítse.

Tanács:

Célszerű az edényt rázogatni, ugyanis a káposzta hamar összetörhet a keveréstől.

 

Kukoricás-csirkés tepsis burgonya

498 kcal, 12,6 g zsír

Az egytálételek minden előnyét magában foglalja ez az étel: egyszerűen elkészíthető, tápláló és nagyon finom

1 adag

Előkészítés: 10 perc

Összesen: 35 perc

Hozzávalók:

  • 200 g burgonya
  • 30 ml joghurt
  • 100 g konzerv kukorica
  • 100 g csirkemell
  • 20 g vöröshagyma
  • 5 ml olaj
  • Őrölt feketebors

Elkészítés:

  1. Kevés olajon pirítsa üvegesre az apróra szeletelt hagymát és tegye bele a kockára vágott csirkemellet és a kukoricát.
  2. Eközben tegye fel főni héjastul a burgonyát bő, sós vízben és ha megpuhult, hámozza meg illetve karikázza fel.
  3. Vegyen egy hőálló üvegtálat, fektesse az aljára a burgonyakarikák felét, a csirkemellet majd a hagymás kukoricát és fedje be a maradék burgonyával.
  4. Tetejét locsolja meg a fűszerezett joghurttal és sütőbe tolva, közepes lángon süsse össze.

 

Szeretnél még több receptet? Kattints ide!>>>

———————————————————————————————————————————

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: orlisztát

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top