Életmód

Felturbózza az immunrendszered, és a bőrödet is szépíti – mi az?

A méz valóságos tárháza a hasznos tápanyagoknak - tele van ásványi anyagokkal, erőt adó cukrokkal, és még a baktériumok ellen is sikerrel harcol!

A kaptárak kincse koncentráltan tartalmazza az ásványi anyagok egész arzenálját: komoly mennyiségben van benne például cink, magnézium és kálium. C- és B-vitaminokban is bővelkedik, ám itt még nem érnek véget a jó tulajdonságai. Cukortartalma gyors energiát ad a szervezetnek, és eszenciális aminosavak, valamint baktériumellenes hatóanyagok is vannak benne: nem véletlen, hogy a régi házi praktikák a fájós torokra egy kanálka mézet ajánlottak. Enzimjei katalizátorként vesznek részt a szervezet egyes biokémiai folyamataiban, például serkentik az anyagcserét. A méz éppen ezért ideális táplálék!

Nemcsak az egészséget, a szépséget is védi: a kiszáradt, kicserepesedett ajkakat például remekül hidratálja, de a náthás időszakban kipirult orrcimpákat is képes meggyógyítani. A pattanásos bőrre is jó hatással van, de a száraz hajvégekre is érdemes pakolásként használni – majd pedig jó leöblíteni, hogy ne ragadjon a hajad!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top