Életmód

3 ok, amiért érdemes csokit enni

Nincs azzal semmi baj, ha néhanapján megkívánsz egy kis csokoládét! Nyugodtan merülj bele az élvezetekbe: ha a fekete csokit választod, még jót is teszel az egészségeddel!

Nézzük, miért is érdemes csokoládét enni (persze csak mértékkel!):

1. A csokoládé olyan növényi anyagokból készül, amelyek tele vannak antioxidáns hatású flavonoidokkal. Ezek megvédik a bőrt a szabad gyökök okozta idő  előtti öregedéstől, a szívet pedig a legkülönfélébb szívbetegségektől. A fekete csokoládéban közel nyolcszor annyi antioxidáns van, mint az eperben.

2. Napi egy kocka fekete csoki biztosítja, hogy a szív és az érrendszer jól működjön: csökkenti a vérnyomást és a vér koleszterinszintjét.

3. Stimulálja a szervezetben az endorfin és a szerotonin termelődését: ezek az anyagok javítják a hangulatunkat. Koffein- és teobromin-tartalmától pedig felélénkülünk.

Tippek, hogy ne vidd túlzásba: a csokoládéban körülbelül 300-féle vegyület található. Hagyj időt a kóstolgatásra, élvezd ki minden falat illatát, ízét, aromáját. A 65 százalékosnál nagyobb kakaótartalmú  fekete csokira szavazz: ha az ízesítettet szereted, akkor válassz mogyorósat, vagy narancshéjjal, fűszerekkel megbolondítottat, hagyd ki viszont a krémmel töltötteket, amelyeknek nagy a cukor- és zsírtartalma. Tejet se igyál a csokihoz, ugyanis akadályozza a hasznos antioxidánsok felszívódását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top