Az aszalt sárgabarack nemcsak rágcsálnivalóként egészséges: a vállalkozó kedvű szakácsok a müzlitől a süteményig bármihez felhasználhatják, de akár még húsételeket is pikánsabbá tehetnek vele. Csak egyre kell vigyázni: mint minden aszalt gyümölcsnek, ennek is koncentrált, magas a cukortartalma, így érdemes mértékkel fogyasztani.
Az aszalt barack a természet egyik legjobb béta-karotin forrása: három szem tartalmazza a napi ajánlott béta-karotin adag felét. Ennek a kiváló antioxidánsnak köszönhetően ez a finomság erősíti az immunrendszert, így véd a fertőzésektől, segíti a szervezetet a sérült szövetek regenerálásában, óvja a csontok egészségét, és a látásodat is javítja. Az aszalt barack a rostoknak és a káliumnak is kiváló forrása, ráadásul zsír- és koleszterinmentes. Rágcsálj el belőle minden nap pár szemet – csoki helyett is beválik!