Életmód

10 étel, amitől rosszul érezheted magad

Ahogy léteznek olyan ételek, amelyek javítanak a hangulatodon, úgy olyanok is vannak, amelyek elrontják azt. Lássuk a top 10-et!

Egy nagy adag sült krumpli: úgy két maréknál több annyira eltelít, hogy egész nap nehéznek fogod érezni magad tőle. Ha nagyon kívánod, vedd meg a legkisebb adagot, és egyszerre csak egy szálat majszolj el.

Nagy kóla: a szénsav, a cukor és a színezékek, valamint egyéb adalékanyagok a súlyodon kívül a hangulatodat is tönkreteszik. A legjobb lenne teljesen elhagyni, de ha nagyon szükségét érzed, egy kis pohárral megengedhetsz magadnak.

Tepertő: az Atkins-diéta lehet, hogy engedélyezi, a jókedvednek azonban annyi lesz ettől a zsíros rágcsálnivalótól!

Sajtburger baconnel: ha jókedvű  akarsz maradni, válts teljes kiőrlésű zsemlére, sovány húsra,  felejtsd el a sajtot, a bacont pedig rágcsáld el egy másik alkalommal, csak az ízéért.

Fehér tészta tejszínes mártással: legalább egy kis csirkét rendelj hozzá, hogy némi fehérje is a szervezetedbe jusson.

Szalámi: a nitrátok, nitritek és egyéb tartósítószerek az egészségednek és a hangulatodnak sem használnak. Egyél helyettük sovány sült csirke- vagy pulykamellet.

Nagy adag desszert: a cukros ételek kis mennyiségben javítják a kedvedet, nagyobb adagban viszont rongálják. Inkább felezd el valakivel az édességet.

„Gyümölcsös” édességek: különösen azok becsapósak, amelyek állítólag gyümölccsel készültek, de valójában sosem láttak gyümölcsöt. A gyümölcsös gumicukor vagy egyéb cukorka helyett inkább térj be pár szem almáért a zöldségeshez.

Egy pohár bor: erre is az vonatkozik, mint a cukros ételekre – kis mennyiségben gyógyszer, hiszen oldja a stresszt, ráadásul még a szívedet is védi. Ám nagy mennyiségben sokkal többet árt, mint használ. Korlátozd a mennyiséget hetente egy-két alkalommal egyetlen pohárra.

Zsemle: a fehér lisztből készült tészta fehérje nélkül nem táplál, hanem hizlal. Ráadásul, amikor a vércukorszinted a hirtelen emelkedés után hirtelen visszaesik, nem fogod érteni, miért nem érzed jól magad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top