Életmód

4 étel a tavaszi fáradtság ellen – Pörgesd fel magad!

Kimerültek az energiaraktáraid, és utolért a tavaszi fáradtság? Pörgesd fel magad néhány egészséges csemege segítségével!

A kellő mennyiségű pihenést persze semmi sem pótolhatja – ám ha úgy érzed, valami pluszra is szükséged van a felfrissüléshez, próbáld ki a következő ételeket!

Zabpehely: szénhidrát-tartalma az azonnali energiapótlásról  gondoskodik, rostjai pedig abban segítenek, hogy hosszú időn keresztül kitartson az „energialöket”, és ráadásul jó ideig az éhség se törjön rád.

Banán: a sportolók kedvence – gyorsan és hosszú időre feltölt energiával, mivel egyszerű és összetett szénhidrátokban, valamint káliumban is gazdag.

Paprika: a C-vitamin kiváló forrása, amely amellett, hogy energiával tölt fel, még a zsírégetésben is segíti a szervezetedet.

Édesburgonya: tele van szénhidrátokkal és rostokkal, ráadásul a legkülönfélébb hasznos tápanyagok, és antioxidánsok valóságos tárháza – ez utóbbiakra azért van nagy szüksége a szervezetednek, mert ha fáradt és stresszes vagy, a szabad gyökök termelődése valóságos repülőrajtot vesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top