Életmód

Jobban főzünk, mint anyáink

A közhiedelemmel ellentétben a modern háziasszonyok többsége a főzésre nem úgy tekint, mint valami szükséges rosszra. Sőt, felkészültebben és változatosabban főz, mint az édesanyja.
Fő a változatosság
Fő a változatosság

Egy brit gasztronómiai fesztivál szervezőinek megbízásából készült felmérés szerint a mai nő átlag 21 receptet tud fejből, míg anyáink a hetvenes-nyolcvanas években általában 17 fogást tudtak szakácskönyv nélkül elkészíteni.

Az 1000 édesanya bevonásával készült kutatás eredményei azt a mítoszt is cáfolják, miszerint a modern nők nem szeretnek főzni, inkább gyorséttermi vagy instant kajákat vásárolnak. „Épp az ellenkezője igaz: szeretik látni, hogy a családjuk örömmel fogyasztja az általuk készített kiadós ételeket. Ráadásul a mai anyukák sokkal bevállalósabbak is a konyhában” – mondta Emma Gray, a fesztivál szóvivője.

A mai nők abban is eltérnek anyáiktól, hogy szívesen készítenek egzotikus fogásokat is, és sokkal többféle, távoli országokból származó, akár szokatlan alapanyagot használnak. A szakemberek szerint mindez nagyban köszönhető az internetnek, illetve a népszerű főzőműsoroknak, melyek kísérletezésre buzdítják a háziasszonyokat.

A válaszadók 84 százaléka fontosnak tartja azt is, hogy a gyerekeivel minél több különféle ételt megismertessen.

Szerinted reális a felmérés eredménye? Vagy neked is úgy rémlik, hogy a nagyi jóval több receptet ismert?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top