Életmód

Akár a tiéd is lehet a lottóötös!

Nem tudsz ellenállni a sorsjegy, a lottó és a zsákbamacska csábításának? Egész életedben meg voltál győződve arról, hogy egyszer tiéd lesz a főnyeremény? A szakember szerint akkor meg is nyerheted.

„Minden, amit hiszünk, gondolunk a világról, önmagát beteljesítő jóslatként működik. Aki úgy véli, hogy szerencsés, sikeres, az úgy is fog cselekedni. Mindent megtesz azért, hogy ezt elérje, keresi a kihívásokat, bátran belevág az új dolgokba, és ezek általában sikerülnek is neki. Nagyobb kudarc esetén is képes felállni, meglátni a kiutat, tanul az esetből – mondja dr. Valló Ágnes terapeuta. – A peches ember ezzel szemben bizonytalan, tétova, nem tud örülni a sikereinek. A jó dolgokat az életében kizárólag a véletlennek tulajdonítja, és rögtön szorongani kezd, ha ilyenekben részesül, szinte elvárja, hogy dugába dőljön az egész. Ezeken az eseteken hosszasan rágódik, ezzel is fokozva az őt ért negatív hatást. Egész beállítódásával szinte programozza a sikertelenséget, halmozza a károsító stresszt.” Aki az utcán heverő pénz mellett is elmegy, mert azt gondolja, hogy csak csőbe akarják húzni, annak valóban nehéz az élet lehetőségeit pozitívan megélni.
„A kudarctól való félelem miatt elszalaszthatjuk a kínálkozó lehetőségeket, vagy emiatt észre sem vesszük ezeket. Ha hisszük, hogy mi irányítjuk az életünket – folytatja a szakember –, akkor többet teszünk magunkért. Bízzunk a szerencsében, és részünk lesz benne! Ha megragadjuk a kínálkozó alkalmakat, és élünk velük, akkor tényleg sikeresek, boldogok lehetünk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top