Életmód

Végre jó idő! – Szabadtéri sporttippek

Közös jóga a fűben, vagy együtt kirándulás! Ha nehéz egyedül belevágni, segítünk közösséget találni, akikkel közösen sportolhatsz a természetben!

Végre jó idő! - Szabadtéri sport-tippekSokszorozd meg az energiát! – gerillajóga

Talán egy margitszigeti séta közben beléjük botlottatok már: a gerillajóga csapata csupán a jóga öröméért ingyenes órákat szokott tartani – jó idő esetén – a szabadban. Nincs más dolgod, csak figyeld az oldalukat, és amint megjelennek a dátumok, vigyél vizet, tornaszőnyeget, és jógázz a napfényben! Nem kell megijedni, inkább könnyed, átmozgató gyakorlatsorokat alkalmaz a csoport, nem a legdurvább erőnlétet igénylő feladatokat. Aminek külön örülünk, hogy nemcsak Budapesten, hanem például már Győrben is lehet a folyóparton gerillajógázni.

Hol? Budapest, Margitsziget
Mennyi? Ingyenes

Végre jó idő! - Szabadtéri sport-tippekTöbben könnyebb – Kirándulóklubok

 
A kiránduláshoz nem feltétlenül szükséges csapathoz csatlakozni – már ha jobban szeretsz egyedül vagy kettesben barangolni, és képben vagy, merre az arra. De ha társasági ember vagy, van rá lehetőség, hogy egyszer-kétszer vagy akár havi rendszerességgel bejelentkezz egy kirándulóklubhoz, ahol több természetszeretővel együtt vághatsz neki a magyar hegyeknek. Van például olyan kirándulóklub, amely külön szervez könnyebb túrákat kisgyerekeseknek és közepes erősségűt felnőtteknek. Elemózsiát mindenki magának csomagol!

Hol? Nézz körül a környékeden!
Mennyi? Ingyenes (persze a buszjegyeket te állod)

Végre jó idő! - Szabadtéri sport-tippekCsapatos harmónia – Tajcsi a Városligetben

„Élvezd a Nap melegét, a madárfüttyöt, a lágy szellőt” – invitál a Kék Lótusz Jóga Központ  a Városligetbe. A tajcsit már elég sokan ismerik: ez egy kínai eredetű harcművészet és mozgásos meditáció egyben. Egy laza póló, nadrág és egy vékony talpú cipő kell hozzá. Növeli a koncentrációt, javítja a légzést, és segít a tájékozódásban: tudatosítja az irányokat. És akár még új barátokat is szerezhetsz…

Hol? Budapest, Városliget
Mennyi? 1500 forint/alkalom, de lehet venni bérletet is

Végre jó idő! - Szabadtéri sport-tippekKönnyed kezdés – Futóklubok

Nehéz elkezdeni a futást, pláne egyedül. Sokkal nagyobb erőt ad, ha van kivel futni. Így legalább nem odázhatod el a dolgot, mert megvan mindig az időpont és a helyszín – ott kell lenned, ha futni akarsz. Léteznek kifejezetten „csajos” futóklubok, ahol külön-külön alkalmakat szerveznek kezdőknek és haladóknak – így tesznek például a gödiek. A Facebookon meg lehet büszkélkedni, és biztatni egymást. Hajrá, futó csajok!

 

 

Hol? Nézz körül a környékeden!
Mennyi? Általában ingyenes

Végre jó idő! - Szabadtéri sport-tippekSporttáborok

Hol van már az a korszak, amikor csak a gyerekek mehettek táborozni? Aerobiktábort, fitnesz- és életmódtábort, tenisz-, szörf- és persze jógatábort is szerveznek kifejezetten felnőtteknek. Ha már a nyári szabadságodon gondolkozol, és belefér egy mozgásos program, akkor tervezz előre! Nem mindegyik tábor egyhetes, van akár három-négy napos, de egész hétvégés is. A Balaton- vagy tengerparti heverészés előtt vagy után kikapcsol egy többnapos jógázás, vagy feldob a mindennapos aerobik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top