Életmód

A férfiak többet kémkednek a párjuk után

A terhelő bizonyítékokkal való szembesítésben a nők a határozottabbak.

A mobiltelefonjainkban kémkednek a férfiakA közhiedelemmel ellentétben nem a nők, hanem a férfiak azok, akik inkább hajlamosak kémkedni a párjuk mobiltelefonjában. Egy Nagy-Britanniában készült felmérés szerint a férfiak háromötöde keresgél titokban a partnere telefonjában bizonyítékokat egy esetleges megcsalásra.

Arra a kérdésre, hogy valaha is kutakodott-e a jelenlegi vagy a volt párja mobiltelefonjában annak tudta nélkül, a férfiak 62 százaléka, míg a nők 34 százaléka válaszolt igennel.

A kutatásban részt vevők 48 százaléka állította, hogy talált már a párja mobiljában terhelő bizonyítékokat, méghozzá leggyakrabban SMS-ek, illetve a Facebookon küldött üzenetek formájában.

A bizonyítékokkal való szembesítésben a nők a határozottabbak: 59 százalék vonta kérdőre a partnerét a telefonjában talált árulkodó jelekkel kapcsolatban, míg a férfiaknak csupán 37 százaléka tette meg ugyanezt.

Fordított helyzetben minden harmadik válaszadó fontolgatná, hogy véget vet a kapcsolatnak, ha észrevenné, hogy a párja a telefonjában kutakodott. 36 százalék viszont úgy nyilatkozott: sosem ad lehetőséget a partnerének arra, hogy a tudta nélkül belenézhessen a mobiljába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top