Életmód

Ehető zselé a legújabb fogyókúrás “csodaszer”

Jóllakat anélkül, hogy hizlalna.

A Birminghami Egyetem tudósai kifejlesztettek egy speciális zselét, mely megduzzad a gyomorban, ezzel pedig teltségérzetet ad.

A zselé összetevői olyan anyagok, melyeket az élelmiszeriparban egyébként is használnak dúsítóanyagként, így például citrusfélék héja, keményítő és algaszármazékok. Amikor a zselé kölcsönhatásba lép a gyomorsavakkal, duzzadni és szilárdulni kezd, amitől gyorsabban érezzük jóllakottnak magunkat.

A tudósok most az anyag olyan változatán dolgoznak, mely beépíthető a mindennapi élelmiszerekbe. A projekt vezetője, Jennifer Bradbeer elmondta: napjainkban az az egyik legnagyobb gond az ételekkel, hogy túl lágyak, könnyen emészthetők, emiatt pedig kevésbé lakatnak jól, így túl hamar leszünk újra éhesek, ami pedig gyakran nassoláshoz vezet. A zselé fogyasztása ezt akadályozná meg, megkönnyítve a fogyókúrát, illetve az egészséges testsúly megtartását.

Forrás: Telegraph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top