Életmód

5 egyszerű tipp, ha nem tudsz elaludni

Ne legyen közös a takarótok, és ne olvass az ágyban – néhány egyszerű tipp, hogy jobban tudj aludni.

1. Húzz zoknit!

Nem túl szexi megoldás, de legalább jó meleg. Egy 1999-es kutatás szerint, akinek melegebb a keze ás a lába, hamarabb elalszik.

2. Nyugis színek

A hálószoba falának színe sem mindegy: az élénk rózsaszín csak akkor jó ötlet, ha téged például megnyugtat. Itt van néhány tippünk a nyugodt hálószobára!

5 egyszerű tipp, ha nem tudsz elaludni

3. Kapcsolj ki mindent!

Legalább 60 perccel elalvás előtt kapcsold ki a telefonod, a laptopot, a tévét, és minimalizáld a fényforrásokat. A fény az, amire a leginkább felébred az agyunk. Ezért kell reggel minél nagyobb világosságot varázsolni a lakásba, este viszont maradj a romantikus fénynél. Így varázsolhatsz sejtelmes fényeket a hálóba!

4. Ne olvass az ágyban!

Pedig olyan jó az ágyban olvasni – viszont jobb, még lefekvés előtt. Egyrészt azért, hogy az ágy szinte csak az alvás terepe legyen, másrészt pedig, ha egy jó könyv érzelmileg felzaklat – izgulsz, drukkolsz – nem fogsz elaludni.

5. Közös takaró kizárva!

Nyilván jó nagy, közös ágyban aludni, de a közös takaró már nem olyan jó ötlet. Főleg, hogy mindenki magának akarja: az erősebb izzad a takaró alatt,  gyengébb meg fázik. Külön takaróval ezt megúszhatjuk, és jobban alhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top