Életmód

Ezért utazz egyedül nőként!

A magányos utazás olyan lelket megújító kaland, amit minden nőnek meg kell tapasztalnia. Így vagy úgy.

Ha társ nélkül utazol, hihetetlenül szabad lehetsz. Egyedül ugyanis senkihez sem kell alkalmazkodnod, és az életnek olyan rég elfeledett kihívásaival is szembe kell nézned, amelyek felfrissítenek és megihletnek. Ugyan a nőknek elővigyázatosabbnak kell lenniük magányos utazásaik során, ez nem azt jelenti, hogy nem is vághatnak neki a világnak egyedül. Már csak azért sem, mert olyan élményektől fosztanák meg magukat, amiket minden nőnek meg kellene tapasztalnia az életben legalább egyszer. Nézzük, hogyan hatna rád egy ilyen kirándulás!

1. Alkalmazkodóvá tesz
Törölt repülőjáratok, lemondott túrák vagy megváltoztatott tervek – ezek teszik az egyéni utazókat hihetetlenül rugalmassá. Miután túljutsz az élet adta hullámvölgyeken, jöhet bármi, tudsz majd reagálni a kihívásokra.

2. Alkotásra ösztönöz
Vibráló kultúrákkal találkozhatsz, válogathatsz a csendes pihenés és az izgalmas kalandok között. De megtalálhatod mindezek tökéletes kombinációit is, csak el kell engedned magad. A hatásuk ugyanis sokkal erősebb, ha egyedül vagy. Légy kreatív!

3. Megtanít kiállni magadért
Találkozhatsz alkudozó árusokkal a piacokon, kereshetsz szállást utolsó pillanatban, vagy elkavarodhatsz az élményeid között. A magányos utazások ezekben a helyzetekben mind arra sarkallnak, hogy önálló és határozott légy. A tárgyalási képességeidet is fejlesztheted, mert csak magadra számíthatsz.

4. Mert erős vagy
A magányos kirándulás nemcsak a saját kényelmi zónádból mozdít ki, hanem mások elvárásainak kényszeréből is. Felfedezheted, milyen erős vagy, és rájössz, hogy könnyen meg tudsz birkózni a kihívásokkal.

5. Új barátok
Az utazás kiszélesíti a világodat. Biztosan találkozol olyan független, erős nővel, aki ugyancsak egymaga indult útra. Ha pedig megismerkedtek, hosszú és erős kötődés alakulhat ki köztetek. Ugye érted, miért?

6. Az vagy, amit teszel
Rá fogsz jönni, hogy a munkád nem határoz meg téged. Akik fejest ugranak a szabadságba, nagy jutalmat kapnak a sorstól. Tudni fogják ugyanis, hogy mi az, ami igazán fontos az életben.  

Röviden: utazz, mert szükséged van rá. Semmi sem értékesebb ennél!

Nő vagy? Utazz egyedül! Megéri!

Forrás: HuffPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top