Életmód

5 meglepő mindennapi szokás, amitől gyorsabban öregszel

Idősebbnek nézel ki a korodnál? Az ok – a genetika mellett – olyan mindennapi szokásokban keresendő, amikről nem is gondoltad volna, hogy gyorsítják az öregedést!

Az utóbbi időben megsokasodtak a ráncaid? Az ok nemcsak az idő természetes múlásában, hanem az életmódodban is keresendő. Az olyan egyértelműen káros tevékenységek, mint a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás vagy a mozgásszegény életvitel kerülése mellett nem árt odafigyelned a mindennapi, apró szokásaidra sem! Az öregedés folyamatát ugyanis olyan dolgok is felgyorsíthatják, amikről nem is gondoltad volna. Lássuk most, melyek ezek!

1. Zsírszegény diétát követsz

A ráncok elleni harcban elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű egészséges zsírt, például omega-3 zsírsavat vigyél a szervezetedbe. Ezért, még ha odafigyelsz is a vonalaidra, ne iktass ki válogatás nélkül minden zsírt az étrendedből.

2. Túl sokat szürcsölsz szívószállal

Azt gondolod, hogy egy olyan apró szokásnak, mint a szívószállal ivásnak nincs szerepe a ráncok kialakulásában? Sajnos épp az ellenkezője igaz: ahogy a szívószálon át szürcsölsz, elősegíted a száj körüli ráncok születését. Ugyanez igaz a cigizésre is. 

3. Az oldaladon alszol

5 meglepő mindennapi szokás, amitől gyorsabban öregszel

Ha az oldaladon fekve alszol, és a fejedet a párnába nyomod, azzal is hozzájárulsz a ráncok kialakulásához. Szakértők szerint nemcsak frissebben és kipihentebben, hanem fiatalosabban is ébredünk, ha a hátunkon aludtunk.

4. Túlhasználod a fűtést

Ha túlfűtöd a lakást, a levegő szárazabbá válik, ez nyomot hagy a bőrödön és a hajadon is. A száraz bőr pedig a ráncok legjobb táptalaja!

5. Megvonod magadtól az édességet

5 meglepő mindennapi szokás, amitől gyorsabban öregszel

Mostanra már mind tudjuk, hogy a finomított cukor nem tesz jót az egészségünknek. De ez nem jelenti azt, hogy néha ne engedhetnél meg magadnak egy szelet csokit vagy egy gombóc fagyit! Az édesség által termelt boldogsághormonokra igenis szükségünk van, hogy fiatalosak maradjunk.

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top