Életmód

Nyakában cipelve mentette meg az árokba esett kis elefántot

A 28 éves indiai erdészt, Palanichamy Sarathkumart igazi hősként ünnepli most az internet, mert a férfi néhány nappal ezelőtt minden erejét összeszedve a nyakában cipelt biztonságos területre egy járni képtelen kis elefántot, megmentve ezzel az állat életét.

December 12-én Palanichamy Sarathkumar és kollégái már az éjszakai műszakból hazafelé tartva kaptak egy bejelentést, miszerint egy nőstény elefánt kissé zavarodott állapotban elállta az utat. Azonnal a helyszínre mentek, és miután az elefántot leterelték az útról, körbenéztek a környéken, más elefántok után kutatva. Ekkor találtak rá egy nem túl mély árokban egy elefántbébire, amelynek vélhetően az anyjával találkoztak korábban az úton. 

A borjút ki kellett menteni az árokból, és vissza kellett vezetni az út túloldalára, hogy megtalálhassa az anyját. Csakhogy a kis elefánt nagyon le volt gyengülve, ezért nem tudott járni. Végül a többi erdész segítségével Palanichamy Sarathkumar vállalta a feladatot, és nyakába vette a nála jóval nehezebb elefántot.

Az interneten és a helyi sajtóban hamarosan meg is jelent róla a fotó, amint cipeli a súlyos terhét, az emberek azonnal elhalmozták a 28 éves erdészt gratuláló és elismerő üzeneteikkel. A BBC azt írja, hogy a férfi és társai egy vízlelő helyhez vitték a borjút, abban bízva, hogy az anyja majd rátalál. Mivel másnapra a kis állat eltűnt onnan, és egy nagy méretű elefánt friss lábnyomait találták a helyszínen, az erdészek abban bíznak, hogy az elefántkölyök már az anyukájával együtt vándorolt tovább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top