Életmód

Ezeket edd, hogy édes álmod legyen!

Az, hogy aludjuk magunkat szépre és egészségesre, nem csak egy légből kapott népi mondás. A napi 7-8 óra alvás feltétlenül szükséges egészségünk megőrzése érdekében. Persze az sem mindegy, mennyire pihentető az ágyban eltöltött idő. Vannak ételek, amelyek elősegítik a nyugodt alvást.

Ideális, ha a 8 óra alvás mély és pihentető, így tudnak az „elemek” újratöltődni, hogy megfelelő energiaszinttel tudjunk nekivágni a következő napnak. Vannak olyan élelmiszerek, melyek természetes melatoninforrások, illetve szabályozzák a melatonintermelést. A melatonin pedig nem más, mint az alvási ciklust irányító hormon, mely elhozza az édes álmokat.

Vöröshagyma

Azt eddig is tudtuk, hogy megkönnyezzük a hagymaaprítást, és nagy hasznát vesszük, mondjuk a húsvéti tojásfestésnél, de hogy jobban alszunk tőle, azt nem gondoltuk volna. Pedig a vöröshagyma, tápanyagokban gazdag zöldség, mely elősegíti a szervezet melatonin termelését. Rendszeres fogyasztása, szabályozza a természetese biológiai ritmusunkat és méregtelenít is. Egy igazi elixír testnek és léleknek.

Spárga

Ez a tavaszi zöldség olyan aminosavakban gazdag, mint például a triptofán, mely serkenti szervezetünk melatonintermelését, így az alvást pihentető és nyugtató kikapcsolódássá változtatja. Emellett kiváló béltisztító élelmiszer is.

Banán

Már régóta köztudott, hogy lefekvés előtt egy banán elfogyasztása mindig csak jót tehet.  Ásványi anyagokban és tápanyagokban gazdag: kellemesebben alszunk tőle, és segít leszámolni az éjszakai izomgörcsökkel.

Cseresznye

A-, C- és E-vitaminokban gazdag, természetes antioxidáns gyümölcs. Melatonin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően pedig segít kipihenni magunkat. Mértékkel fogyasztva csökkenti a bennünk lévő stresszt és szorongást, valamint felkészít bennünket egy igazán nyugtató alvásra.

Barna rizs

Egy igazi kincs egészségünk megőrzésének szempontjából: mivel a korpa és a csíra is a rizsszemeken maradt élelmi rostokban gazdag szénhidrátforrás. B-vitamin, kálium, vas- és ásványianyag-forrás, mely jót tesz az emésztésnek, csökkenti a koleszterinszintet és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is.  Mindemellett jelentős mennyiségű melatonint tartalmaz, így elősegíti békés álmainkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top