nlc.hu
Életmód

Telefonfülkére hasonlítanak Japán mobil irodái

Telefonfülke jellegű mobil irodák hódítanak Japánban

Egyre nagyobb az igény a dolgozófülkékre az olyan nyilvános helyeken, mint a vasútállomások és repterek, és ezt lovagolta meg egy cég Japánban, méghozzá nagy sikerrel.

A Mitsubishi Estate 2019-ben kezdte el Japán-szerte terjeszteni a Telecube-ot, hogy segítsen a mozgásban lévő irodai dolgozóknak. A terv az volt, hogy így biztosítsanak mobil munkaállomást azoknak, akik valamiért nem tudnak otthon dolgozni, de a munkahelyükre se tudnak bemenni, vagy épp munkaúton vannak, és szükségük van egy nyugodt helyre a munkához, amit egy kávézó nem minden esetben tud megadni. Aztán beütött a pandémia, a Telecube pedig egy csapásra óriási sikerré vált – írja az odditycentral.

Jelenleg Japánban több mint száz helyen találhatók meg a Telecube-ok, de pár éven belül ezt a számot ezerre szeretnék növelni. A mobil irodák már a 7-Eleven nevű bolthálózat több boltjában is megtalálhatók. A hangszigetelt fülkék két méter magasak és egy méter szélesek, van bennük asztal, szék, konnektor, egy PC és egy videókonferenciákra alkalmas software a VCube-tól. A mobil irodák felállíthatók egy épületen belül, vagy akár odakint, az utcán is. Létezik belőle kétszemélyes változat is, amit személyes munkamegbeszélésekhez lehet használni. A fülkéket egy okostelefonos appal lehet lefoglalni, és negyedóránként 250 jent kell fizetni érte (közel 800 forintot) kell fizetni érte. A légkondicionált fülkékben lévő számítógépek minden használat után automatikusan törölnek minden adatot, így senkinek nem kell attól tartania, hogy érzékeny adatai kerülnek mások kezébe.

További variációk mobil irodára:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top