nlc.hu
Életmód

Megutálta az internet népe a sokat túlórázó férfit

Eldicsekedett a cég a rengeteget túlórázó mintaalkalmazottjával, ellene fordultak az emberek

Szabadnap nélkül dolgozik a hónap minden egyes napján napi tizenkét órát egy kínai férfi. A cége mintadolgozónak választotta, az emberek azonban ellene fordultak arra hivatkozva, hogy rossz példát mutat azzal, hogy hagyja kizsigerelni magát.

A legtöbb munkaközösségben feszültségforrást jelent, ha jön egy dolgozó, aki látványosan többet dolgozik a többieknél, minden feladatot bevállal és rengeteget túlórázik. A munkatársai ilyenkor attól félnek, hogy a főnökség elkezdi az ő teljesítményéhez mérni őket, ennek köszönhetően pedig kialakulhat egy antipátia a túlteljesítő kolléga iránt. Pont ez történt Xue Lintao-val, aki nagy visszhangot kapott a kínai közösségi médiában azzal, hogy napi 12 órát dolgozik és sosem vesz ki szabadnapot, ráadásul még a hétvégén is robotol. A teljesítménye azért került közszemlére, mert a cége egy őt ünneplő plakátot készített, mintadolgozónak állítva be őt, mivel javítja a cég termelőképességét és pénzt spórol a munkáltatónak a munkaerőre fordított kiadások terén – írja az Oddity Central.

Xue Lintao a plakáton

Részlet az elhíresült plakátból (Fotó: Oddity Central)

A netezők szerint Xue valójában nem a munka hőse, hanem egy áruló, akinek a példája rengeteg embert vihet bele a túlórák kilátástalan poklába. Miután a férfiről készült plakát körbejárta az internet kínai részét, maga Xue is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia. Elmondása szerint senki sem kényszerítette arra, hogy ennyit dolgozzon, egyszerűen csak a túlórák után több pénz jár, ő pedig csak szeretett volna a túlórákkal többet keresni. Bár nem akarta részletekbe menően kifejteni, mi pontosan a munkája, de azt állítja, hogy az nem túl megterhelő számára. Szerinte a munkáltatója bármikor elnézné neki, ha abbahagyná a túlórázást, és nem kell aggódni érte, mert szokott pihenni, ugyanis a cége minden negyedévben biztosít számára egy heti fizetett szabadságot. A férfi állításai nem vetettek véget a népharagnak, az emberek szerint Xue esete csak újabb bizonyítéka annak, hogy Kínában a cégek szeretik az alkalmazottaikat agyondolgoztatni, akár az egészségüket is veszélybe sodorva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top