nlc.hu
Életmód

70 órás munkahét ötlete

70 órás munkahetet javasol a világ egyik leggazdagabb embere

Az indiai milliárdos szerint legalább a fiataloknak követni kéne a kínai munkakultúrát.

Meglepő ötlettel állt elő Narayana Murthy, az indiai Infosys alapítója, egyben a világ egyik dollármilliárdosa. Szerinte ahhoz, hogy országa erősebb szereplője legyen a világgazdaságnak az indiai fiataloknak példát kéne venniük Kínáról és legalább heti 70 órát kellene dolgozniuk.

Férfi gesztikulál

Narayana Murthy érvel (Fotó: Mohd Zakir/Hindustan Times via Getty Images)

A CNN szerint Murthy – aki egyébként a brit miniszterelnök, Rishi Sunak apósa is – azt mondta, hogy a németek és a japánok is pont ezt tették a II. világháború utáni talpraállás során. Vagyis, rengeteget dolgoztak.

A kínai példa, amire az agg milliárdos hivatkozik, szintén nem kellemes. A 996-os munkakultúra megköveteli, hogy reggel 9-től este 9-ig dolgozzanak, a hét 6 napján.

A Nemzetközi Valutaalap adatai szerint India, a világ egyik leggyorsabban növekvő nagy gazdasága az idén 6,3%-os bővülést prognosztizál.

Az elmúlt néhány évben pedig számos felmérés kimutatta, hogy az indiaiak a világ leginkább túlterhelt és alulfizetett emberei közé tartoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top