nlc.hu
Életmód

A Wizz Air 100 ezer ingyen repülőjeggyel segíti az ukrán menekülteket   

A Wizz Air 100 ezer ingyen repülőjeggyel segíti az ukrán menekülteket

Már 660 ezer ember menekült el Ukrajnából.

Hetedik napja tart az orosz-ukrán háború: a harcok egyik epicentruma Harkiv, az orosz csapatok keddről szerdára virradó éjjel tovább lőtték Ukrajna második legnagyobb városát, a polgármester szerint legalább 21 ember halt meg és további 112 megsérült.

Mindeközben menekültek ezrei próbálják elhagyni Ukrajnát, a Police.hu adatai szerint 2022. március 1-jén, kedden 4058 menekült, köztük 532 gyerek érkezett Budapestre vonattal. A legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 37 ember, köztük 7 gyermek elhelyezését és odaszállítását oldották meg a hatóságok.

Ukrán menekültek a Nyugati pályaudvaron

Menekülthelyzet a Nyugati pályaudvaron (Fotó: Neményi Márton)

Magyarországon is egyre több szervezet próbálja meg irányítottan segíteni a hazánkba érkező menekülteket. Az ukrajnai háborús helyzet miatt Budapestre érkező menekült diákok oktatását szervezi például a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pedagógus műhelye és több budapesti katolikus iskola. Mások a lakásaikat ajánlják fel, a Nyugati pályaudvaron pedig hegyekben állnak az adományok, míg a budapesti Fővárosi Önkormányzat kétszáz embernek, főként kisgyermekes családoknak segített, Budapest legfiatalabb ukrán vendége szinte még újszülött. 

A Wizz Air most 100 000 ingyenes jeggyel segíti az ukrán menekülteket, amelyeket az Ukrajnával szomszédos országokból (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia) induló kontinentális európai repülőjáratokon használhatnak fel – közölte a légitársaság az MTI-vel. Azok az ukrán menekültek, akik repülőjegyet szeretnének foglalni, további információt ezen a weboldalon találnak.

A 100 ezer ingyenes jegy mellett a társaság minden járatára különlegesen kedvezményes díjszabást biztosít a menekülőknek. A sikeres foglaláshoz szükséges az ukrán útlevél vagy személyi igazolvány száma, és ezen iratokat a felszállás előtt minden esetben fel is kell mutatni – jelezte a Wizz Air.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top