nlc.hu
Életmód

Leragasztotta a száját, így szüntette meg a horkolását

Egyszerű trükkel vetett véget a horkolásának

Leragasztott szájjal alszik a nyugdíjas asszony, azt mondja, így nem horkol.
Egy nő befogja a fülét az ágyban, mert a férfi mellette horkol

A horkolás sok pár éjszakáit megkeseríti, nem is olyan ritka válóok, ráadásul az egészséget is kicsinálja. Az okos párnáktól kezdve a házi praktikákig sokféle módszert ajánlanak a horkolás megszüntetésére, de egy 70 éves asszonynál meglepő módszer vált be.

Alice Roberts 40 éven át szenvedett a saját horkolása miatt, nem tudott rendesen aludni, és mindig fáradtan ébredt reggelente. A nő mindent kipróbált, de semmi nem vált be. Aztán látott egy furcsa tippet az Instagramon: horkolás ellen le kell ragasztani a szájat.

Alice ezután egy ötcentis darab mikropórusos, lélegző ragasztószalagot tett az ajkára, hogy megakadályozza, hogy alvás közben kinyíljon a szája. Úgy tűnik, a módszer bevált, legalább az idős nő azt állítja, most már átalussza az éjszakát, és kipihenten ébred.

A nő elmesélte, hogy a fáradtságon kívül más kellemetlenségeket is okozott a horkolása. Olyan hangos volt, hogy miután egy barátja meghallotta egy közös nyaraláson, másodjára már nem volt hajlandó elmenni vele. A nő tartott attól, hogy ez elriasztja a partnereit, és kínosan érezte magát amiatt is, hogy a szomszédok bizonyára hallják a horkolását.

Alice azt állítja, hogy a szája leragasztása a memóriáját is javította, és most már akkor is fel tud idézni egy telefonszámot, ha csak egyszer olvasta el.

Mielőtt kipróbálnád ezt a módszert, mindenképpen konzultálj az orvosoddal vagy szakemberrel, hogy nálad biztonságos-e.

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Kampus Production)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top