nlc.hu
Életmód

Megmentették a nyolcadik emeletről lógó kislányt

Hős férfi mentette meg a 8. emeleti ablakon lógó kislányt

A munkás két hete érkezett Kazahsztán fővárosába, és állami kitüntetés kapott, mert megmentette a nyolcadik emeleti ablakon lógó kislányt a lezuhanástól.
Szabit Sontakbajev az ablakon kimászva megment egy nyolcadik emeleti ablakon lógó kislányt Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban 2020 május 11-én

A nyolcadik emeleti ablakon kimászva mentette meg egy 3 éves kislány életét egy férfi Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban május 11-én. 

A 36 éves munkás, Szabit Sontakbajev észrevette, hogy egy kislány lóg több tíz méteres magasságban. A férfi azonnal berohant a házba, bekopogott a kislány alatt lévő, hetedik emeleti lakásba, onnan kimászott az ablakon, hogy segítsen a gyereknek. Védőfelszerelése nem volt, így egy barátja fogta a lábát az életveszélyes akció közben, ami végül sikerrel zárult.

Mint utólag kiderült, a kislányt egyedül hagyták a szobában, kimászott az ablakon, de már nem tudott visszamászni.

A hős férfi csak két hete költözött a fővárosba, hogy építkezéseken dolgozzon. A hőstettéért azonnal kitüntette az állam, de találkozott Nur-Szultan polgármesterével is, aki munkát intézett neki, valamint lakást és további támogatásokat ígért a családjának.

Az eset nagyon emlékeztet Mamoudou Gassama mali bevándorló történetére. A férfi igazi hőssé vált, miután az utcáról felmászott a negyedik emeletre, hogy megmentsen egy erkélyről lógó négyéves kisfiút Párizsban.

(hvg.hu)

(Kiemelt kép: YouTube/stephen r)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top