nlc.hu
Életmód

Tanártüntetés a Hősök terén

Tanártüntetés: A Hősök teréről a Belügyminisztérium elé vonul a tömeg

A több ezres tömeg a Belügyminisztérium előtt akarja elégetni a tankerülettől kapott leveleket.

A múlt heti élőlánc, polgári engedetlenség és nagyszabású tüntetés után ma ismét tüntetnek a tanárok. A 24.hu információi szerint 17 órára annyi demonstráló érkezett, hogy a szervezők a tér közepére igyekeznek tömöríteni az embereket, hogy az új érkezők is elférjenek. Mostanra a tömeg elindult a Belügyminisztérium elé.

A tüntetést a diákok szervezték, a Telex becslései szerint több ezren is vannak.

Reggel óta a tanárok, diákok és a szolidaritásukat kifejező szülők fekete ruhában álltak élőláncot országszerte a magyar közoktatásért és a pedagógusokért.

A tömeg a belügyminisztériumhoz vonul, ahol a tanároknak a polgári engedetlenség miatt kiosztott tankerületi figyelmeztető leveleket akarják elégetni. A figyelmeztető levelekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Frissítés: A tüntetők a minisztérium épülete elé értek, ahol a színpadon két papírmasé Pintér Sándor áll. Valamivel nagyobbak az életnagyságú verziónál. Bejelentették, hogy október 13-án négy órakor, a Kálvin téren lesz a a következő nagy tüntetés, onnan a Műegyetem rakpartra mennek majd.

Demonstráló diákok a Margit hídon 2022. október 5-én.

Demonstráló diákok a Margit hídon 2022. október 5-én. (Fotó:
MTI/Lakatos Péter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top