nlc.hu
Aktuális

Képeken a tanárok melletti diáktüntetés

Képek a tanárok melletti diáktüntetésről – Frissítve: könnygázzal oszlatják a tüntetőket a rendőrök

A szakadó eső miatt 1 órával később kezdődött a diáktüntetés, de ez nem szegte a résztvevők kedvét.
tanartuntetes aprilis 24

A pedagógusok státusztörvénye ellen vonultak utcára ma délután a tüntetők, hogy kifejezzék a tanárok melletti szolidaritásukat. A megmozdulást 16 órára hirdették meg, de az időjárás viszontagságai miatt később kezdődött.

Rövid várakozást követően többen is hazaindultak, az elszántabb demonstrálók pedig a Kálvin téri aluljáróba húzódva bizakodtak abban, hogy jobbra fordul az idő. A tömeg 17 órakor indult el a Parlament felé, több százan meneteltek a főváros utcáin kimondottan erre az eseményre készített plakátokkal. 

Többen megafont ragadtak és azt ismételgették, “Szabad ország, szabad oktatás!”

Rengeteg diák fejezte ki együttérzését a pedagógusokkal, tudva, hogy mindez nemcsak a tanárok ügye.

A Népszava értesülései szerint a délutáni tanár-diák tüntetés részvevői este Orbán Viktor irodája elé vonultak, ahol a kordonbontási akciót kezdő ellenzéki képviselőkkel együtt folytatták a tiltakozást.

Amikor a diákok felérte a budai Várba, a többi között a „Miénk ez az ország, miénk ez az utca! Az én országom, én jövőm!” rigmust kezdték skandálni a rendőrsorfal előtt. Később a tüntetők és a rendőrök dulakodni kezdtek, a készenlétisek pedig könnygázt fújtak a jelenlévők közé.

Megnézem
Összes kép (15)

Fotó: Bánosi Eszter

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top