nlc.hu
Életmód

Kutatásraadott EU-s támogatásból építettek társasházat

Kutatásra kaptak uniós pénzt, Hadházy szerint társasházat húztak fel belőle a Balatonparton

A 820 millióból kutatás nem lett, de 16 lakásos társas ház igen.

“Elvileg infarktuson átesett betegek rehabilitációjának kutatására kapott három építőipari cég 820 millió forintot. Ezt az átlagember számára felfoghatatlanul sok pénzt úgy sikerült elkutatniuk, hogy építettek egy 16 lakásos társasházat, aminek földszintjén levő »kutatóintézetben« elvileg 12 hónapig kutattak” – állítja Hadházy Ákos független képviselő Facebook-posztjában, amit az RTL.hu szúrt ki.

A cég honlapján büszkén hirdetik, hogy már el is adták a 16 lakást, a helyszínen pedig egy magánklinika található. A képviselő azonban nem találta a szóban fogó kutatóintézetet, a recepciós sem tudott a létezéséről.

A politikus azt írja, “az EU-s támogatások hivatalos oldalán található projekleírásról is messziről lerí, hogy senki nem gondolta komolyan, hogy bármit is kutatnának az infarktus utáni rehabilitáció területén. Furcsa is lenne annak tudatában, hogy néhány utcával odébb ott a sok évtizede Balatonfüreden működő szívszanatórium.”

Az nlc is beszámolt róla nemrég, hogy tarra vágott erdőben építettek uniós pénzből lombkoronasétányt. Hadházy Ákos ellenzéki képviselő akkor azt mondta, 

a tarra vágott erdőben épített lombkoronasétánynál semmi sem mutatja meg jobban, hogyan loptak el rengeteg EU-s forrást hazánkban.

FRISSÍTÉS: A Telexhez László György, az egyik ingatlanos magáncég vezetője, mely a pályázaton nyert, nyilatkozatot küldött a Telexnek. Ebben azt írta,”Képviselő úr szándékosan csúsztat vagy súlyosan téved, amikor valótlanul állítja, hogy az »Akut koronária szindrómán átesett betegek komplex rehabilitációs kezelésének kidolgozása« uniós projektet »elcsalták«, és hogy az Európai Unió támogatásából »kutatóintézetnek álcázott lakások épültek« volna”. Válasza szerint „két külön beruházásként, elkülönített költségvetésből valósult meg a kutatóközponthoz kapcsolódó pályázat, illetve a 16 lakás és parkoló építése. A két külön beruházás fizikailag elhatárolt, külön bejárattal rendelkezik.

magánklinika, ami társasház

Fotó: Hadházy Ákos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top