nlc.hu
Életmód

200 napja sátorban él egy férfi, hogy pihenni tudjon

Felmondott a munkahelyén és 200 napja egy sátorban él egy férfi azért, hogy relaxáljon

Egy 29 éves férfi úgy döntött, hogy otthagyja állását és felmondja albérletét, hogy elvonuljon a világ elől annak érdekében, hogy pihenni tudjon. Már 200 napja egy sátorban él.

Egy 29 éves férfi 200 napon keresztül egy elhagyatott parkolóban élt egy sátorban, hogy relaxálni tudjon – írja az Oddity Central. Korábban egy hasonló esetről is beszámoltunk, amikor egy hippi pár osztotta meg a követőikkel, hogy sátorban nevelik a gyermekeiket

Li Shu 2018-ban mondott fel a Szecsuán tartományban lévő munkahelyén és ideje nagy részét azzal töltötte, hogy otthon pihent. A férfi hamar rájött, hogy így szinte teljesen feléli megtakarított pénzét, ezért a napi kiadását 10 jüanra, azaz körülbelül 520 forintra csökkentette. Ennek ellenére az albérlet finanszírozása még így is nagyon drágának bizonyult, így két választása volt. Az egyik, hogy újra munkába álljon és pénzt keressen, a másik pedig, hogy kiköltözik. Az első lehetőséget rögtön elvetette, így kénytelen volt újabb szállás után nézni. A legtöbb holmiját eladta és vett egy 20 000 forintos sátrat, amivel egy elhagyott parkoló romjai között „horgonyozott” le. 

Egy férfi sátrazás közben a naplementét nézni

Egy férfi sátrazás közben a naplementét nézni (Fotó: Pexels/Cliford Mervil)

A férfi életét azóta is a sátorban tölti, ami az egyik legértékesebb tulajdona lett. Ez az életvitel sokak számára elképzelhetetlen, illetve megvalósíthatatlannak tűnik. Olcsó ételeken él, mint például gombócon vagy tésztán, de az is megesik, hogy a főzőlap segítségével főzelékét is készít. 

„Ez az én döntésem – mondta Li. – Ha elengeded a nem kielégítő törekvéseket az életben, lassan békét érzel és hozzászoksz a megváltozott körülményekhez. Ez megnyugtató” – tette hozzá. 

Egy kínai újságírónak azt is elárulta, hogy szokatlan életvitele ellenére könnyen tud munkát találni, illetve barátai próbáltak számára jobb szállást és kölcsönt ajánlani, de nem fogadta el.

Li története felelevenítette Kína „fekvős” mozgalmát, ami leginkább a fiatalok körében elterjedt, akik a nemzet versengő munkahelyi kultúrája miatt inkább minimális költségből élnek, ahelyett, hogy az anyagi és szakmai sikerre törekedjenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top