nlc.hu
Életmód

Válás lassú evés miatt

El akar válni, mert a férje túl lassan eszik

Egy év után besokallt a feleség.
evés,

Sok oka van a válásnak: hűtlenség, állandó veszekedés, a szexuális kémia hiánya. Egy nő azonban olyan válóokról posztolt a Mumsnet fórumon, amiről még soha nem hallottunk. Kiderült, túl lassan eszik a férje, emiatt már a válást (!) fontolgatja. Mint írja, a férjét az apja nevelte, és abban az apósa is egyetért, hogy túl lassan eszik a férje.

Beszélgettem róla a férjemmel, és ő azon a véleményen van, hogy ha valamit gyorsan eszünk, akkor elveszti az ízét. Értem. De nála már az is meghaladja a 2 órát, ha csak pitét, rizst vagy zöldbabot eszik. Szeretném azt mondani, hogy ez tényleg nem zavar engem, de egy éven át csak tűrtem. Viccnek hangzik, pedig emiatt tényleg a válást fontolgatom” – fakadt ki a feleség a neten.

Posztjára több mint 300 komment érkezett, és a többség egyetértett vele. “Nem bírok elviselni egy elvesztegetett órát, nem, hogy kettőt!” – írta egy hozzászóló. Egyesek úgy vélték, hogy a férj lassú evése egyfajta elkerülő taktika lehet. “Mintha így próbálná meg kivonni magát a ház körüli dolgokból. Senkinek sem kell két órán át ennie!“, “Nyilvánvalóan szándékosan csinálja, hogy ne kelljen házimunkát végeznie vagy a gyerekkel foglalkoznia. Egyetlen dolgozó felnőttnek sincs két órája étkezésre” – áll a kommentek között.

Meglepő módon a válást rebesgető nő arról is beszámolt, hogy a házassága amúgy tökéletes, csupán a férje étkezési stílusával nincs kibékülve.

Akadt azonban olyan hozzászóló, aki felvetette: lehetséges, hogy valamilyen egészségügyi probléma (például, ami nyelési nehézségeket okoz neki) áll annak a hátterében, hogy lassan eszik, vagy éppenséggel étkezési zavarokról is szó lehet.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top