nlc.hu
Életmód

Otthoni intim gyantázás

Otthoni intim gyantázás: próbáljuk ki bátran!

Nem ördögtől való az intim gyantázás, akár otthonunkban is elvégezhetjük. Némi gyakorlással és tökélyre fejlesztett technikával nem is kell többé szalonba járnunk.

A pozitív testkép és az önbizalom egyre hangsúlyosabb szerepet kap mindennapi életünkben. Mind több és több helyről kapjuk azt az üzenetet, hogy legyünk hálásak testünknek és szeressük úgy, ahogy van. Nem szabad hagynunk, hogy mások véleményei befolyásoljanak, és ezért rosszul érezzük magunk a bőrünkben.

Az egyik sokat tárgyalt téma a szőrtelenítés. Sokan hangoztatják, hogy a szépség nem abból fakad, ha valaki teljesen szőrtelen. Az a legjobb, ha mindenki úgy cselekszik, ahogy számára a legkényelmesebb és elégedettnek érzi magát. Nincs olyan, hogy rossz válasz, ha felmerül a kérdés, hogy valaki szőrtelenít-e.

Rajz borostás hónaljú nőről.

A legfontosabb, hogy érezzük jól magunk bőrünkben

Krémmel vagy borotvával szőrtelenítve nem érhetünk el hosszan tartó hatást. Ilyenkor jön képbe a szőrtelenítő gép, a gyanta vagy a lézeres szőrtelenítés. Válasszuk azt, ami számunkra megfelel. Borotvát használni könnyű otthon is, így az az előnye, hogy nem kell szalonba mennünk. A gyantázást is megpróbálhatjuk otthon, bár szükséges a gyakorlás és a megfelelő tudás ahhoz, hogy sikerrel járjunk.

Az intim területek szőrtelenítése keményebb dió, mint a lábakon, főleg, ha otthoni megoldást választjuk. Azonban nincs okunk aggodalomra, mert cikkünkben körbejárjuk a témát és kifejtjük, hogy mire kell figyelni, amikor otthon gyantázzuk az intim területeket.

Milyen gyantát érdemes vásárolni?

Lágy- és keménygyanta.

Balra: lágy gyanta, jobbra: kemény gyanta

Különösen figyeljünk arra, hogy a gyanta csomagolásán fel legyen tüntetve, hogy intim területekre is alkalmazható. Nem minden formula alkalmas erre az érzékeny területre. Elsőre talán a legkönnyebb kemény gyantát használnunk, mivel a lágy gyantát nehezebb használni, többet kell gyakorolni, amíg technikánk tökéletes lesz.

A kemény gyanta biztos fegyver a kezünkben (használhatunk akár cukorgyantát is, a módszer hasonló), mert jobban tudjuk irányítani az anyag felvitelét.

Mikor gyantázzunk?

Közvetlenül zuhanyzás után, amikor tiszta és puha a bőrünk. Száraz bőrre kell felvinnünk a gyantát, így ne használjunk semmilyen hidratálókrémet vagy olajat. Nincs szükség a terület fertőtlenítésére sem, mert ez csak kiszárítja a bőrt.

Hogyan győződjünk meg a gyanta megfelelő hőmérsékletéről?

Keménygyanta.

A gyanta ne legyen se túl folyékony, se túl szilárd

Kifejezetten fájdalmas, ha megégetjük magunk forró gyantával. A felmelegített gyanta hőmérséklete akkor jó, hogyha olyan az állaga, mint a méznek. Először teszteljük csuklónkon a gyantát, hogy nem-e túl forró. Tartsuk szem előtt, hogy se túl folyékony, se túl szilárd ne legyen. Nagyjából 10-12 perc használat után újra fel kell melegítenünk a gyantát, ezért sose felejtsük el ellenőrizni a hőmérsékletét.

Hogyan helyezkedjünk az intim gyantázáshoz?

Ilyenkor kell hajlékonnyá válni. A procedúra közben többször is pozíciót kell cserélnünk, hogy kényelmesen elérjünk minden területet. Próbáljuk állva, miközben egyik lábunkat feltesszük a kád szélére vagy egy székre. Jó stratégiai lépés beállítani egy tükröt vagy akár kettőt is.

Soha ne kapkodjunk, minden pózt próbáljunk ki előbb, mielőtt nekiveselkedünk a gyantázásnak. Így megtudjuk, hogy melyik a legkényelmesebb a számunkra, és hogy elérünk-e minden területet rendesen.

Hol kezdjük?

A felső belső comb a csípő környékén. Sose kezdjük olyan területen, ahol a legsűrűbb a szőr. Nem tudjuk rendesen eltávolítani a gyantát és nagyon fájhat bármilyen mozdulat. Induljunk a széléről, ahol gyérebb, és fokozatosan haladjunk befelé.

Továbbá dolgozzunk kisebb felületekkel. Több időbe telik, azonban nem kell hosszú csíkokat végigszenvednünk, amelyeket lehet, hogy nem is merünk letépni. Itt is érvényes, hogy a kevesebb néha több.

Hogyan vigyük fel a gyantát?

Vigyük fel kavargó mozdulatokkal, mintha mogyoróvajat kennénk egy szelet kenyérre. Ez biztosítja, hogy az összes szőrszálat felfogjuk a gyantába. Ha elkészültünk, a viasznak körülbelül pénzérme vastagságúnak kell lennie. Ügyeljünk arra, hogy a gyanta vége olyan helyen legyen, ahol nincs szőr, így a lehető legjobb fogást találjuk rajta. Ezután, amikor a gyanta ragacsosnak tűnik – de nem ragadósnak –, akkor eltávolítható.

Milyen irányba húzzuk a gyantacsíkokat?

Női intimgyantázás.

Haladjunk kívülről befelé

A szőrnövekedéssel ellentétes irányba kell húznunk, de bonyolult lehet kitalálni, hogy ez melyik irány lehet. A legtöbb embernél a szőr a középpont felé nő. Ez biológiai eredetű – a szőr azért van, hogy megvédje szaporítószerveinket. Tehát ha felülről kezdjük, a szőr lefelé nő, ezért lefelé kell kennünk a gyantát, majd magunk felé letépni.

A hátsó részeknél ellenkező módon kell eljárnunk. Amikor leérünk a belső comb oldalára, a szőr a közepe felé nő, de oldalra, ezért váltanunk kell a felfelé vagy lefelé húzásról.

Felkészülés

Először is: gyantázás előtt próbáljunk meg ellazulni, és olvassuk el az utasításokat és óvintézkedéseket. Ezáltal minimalizálhatjuk a fájdalmat és az irritációt. Néha a fájdalmat a gyantázás miatti szorongás okozhatja. Miután túlestünk az első gyantázáson, azt fogjuk tapasztalni, hogy utána minden gyantázás könnyebbé és kevésbé fájdalmassá válik.

A mentális ellazuláson túl készítsük fel testünk a fizikai élményre. Ne fogyasszunk alkoholt és kávét gyantázás előtt, mert az összehúzhatja a pórusokat és fájdalmasabb lesz a procedúra. Menstruáció közben sem ajánlott intim gyantázni, mivel ilyenkor érzékenyebbek lehetünk, és extrán fog fájni minden egyes gyantacsík.

Azzal is megtéveszthetjük testünk, ha feszesen tartjuk a bőrt gyantázás közben. Minél feszesebb és simább a bőr, annál könnyebb lesz eltávolítani a szőrt. Így kevésbé fájdalmas is lesz. Végül ne feledkezzünk meg a legfontosabbról: a légzésről. Vegyünk egy mély lélegzetet, mielőtt lehúzzuk a csíkot.

Hogyan tisztítsuk meg a területet?

A legtöbb otthoni gyantaszett olyan alapvető termékeket tartalmaz, amelyek megnyugtatják az érzékeny bőrt, miközben eltávolítják a felesleges viaszt. Ha erősítésre van szükségünk, a kókuszolaj segít eltávolítani a maradék viaszt, a hűvös borogatás pedig megnyugtatja a bőrt.

Az irritáció csökkentése érdekében kerüljük az illatanyagokat vagy az illatos krémeket. A következő 24 órában viseljünk pamut alsóneműt, és hagyjuk ki az edzéseket, a gőzölést vagy a szaunát – mindent, ami eltömítheti a még nyitott tüszőket.

Hogyan vigyázzunk a gyantázott területekre?

Gyantázás után hetente legalább háromszor le kell bőrradírt használnunk, hogy megelőzze a benőtt szőrszálakat. Az első 24 óra után rendszeresen használjunk glikolos törlőkendőt a terület hámlása érdekében, kókuszolajat pedig hidratálásra és lágyításra.

Ha úgy gondoljuk, hogy ragaszkodni szeretnénk a gyantázáshoz, ne borotválkozzunk gyantázások között, hogy csökkentsük az irritációt és a benőtt szőrszálakat. A szőr vékonyabb és gyengébb lehet, minél többet gyantázunk.

További hasznos tippek az otthoni intim gyantázáshoz:

  • Ne gyantázzunk napozás után vagy napégés esetén, mivel a bőr érzékenyebb lehet és sérülhet.
  • Győződjünk meg arról, hogy a szőrszálak legalább 3-5 mm hosszúak, így lesz hatékony gyantázás.
  • Ha érzékeny bőrünk van, végezzünk előzetes bőrpróbát egy kisebb területen, hogy ellenőrizhessük, hogyan reagálunk a gyantára.

Az alábbi videó pedig további technikai tanácsokkal lát el minket:

(Forrás: Harper’s Bazaar, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top