nlc.hu
Életmód

Olaszországi busztragédia

Súlyos buszbaleset Velencénél, 21 utas meghalt: „Apokaliptikus jeleneteket láttunk” – frissítve!

Egy vasúti felüljáróról zuhant le a jármű. A halottak között gyerekek is vannak.
olaszországi buszbaleset,

Legalább 21 ember életét vesztette a Velence Mestre nevű városrészében kedd este – nem sokkal 8 óra előtt – történt súlyos buszbalesetben. A halálos áldozatok mellett legalább 12 sérültje van a balesetnek, további mintegy 5 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. A busz egy felüljáróról mintegy 10 métert zuhant le az út mellett futó vasúti sínekre – számolt be az MTI.

A helyszínre több mentőautó érkezett ki. A vasúti forgalmat Mestre és Velence között leállították.

Beszámolók szerint a földgázzal hajtott busz azonnal kigyulladt. Az áldozatok közül egyesek elégtek. A halottak között gyerekek is vannak.

„Szörnyű tragédia sújtotta ma este közösségünket. Haladéktalanul gyásznapot rendeltem el a szerencsétlenséget szenvedett buszban volt sok áldozat emlékére. Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak” – posztolta a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon Luigi Brugnaro velencei polgármester, aki úgy tudja, egy magánkézben lévő busz szenvedett balesetet, amely éppen turistákat szállított a közeli Marghera településen lévő kempingbe. Állítólag többségében ukrán turisták utaztak a buszon.

Kiemelt fotó forrása: X

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top