nlc.hu
Életmód

Életet mentettek a debreceni Tesco dolgozói

Életet mentettek egy debreceni hipermarket dolgozói, a mentősök is gratuláltak nekik

A kihelyezett defibrillátorra is szükség volt.

Hétfőn reggel segélyhívás érkezett a Debreceni Mentésirányításra, az egyik hipermarketben egy 50 év körüli férfi hirtelen összeesett vásárlás közben.

A mentésirányító telefonos instrukciói szerint a bejelentő megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett. Azonnal rohamkocsi indult segítségül, miközben az ott dolgozók megkezdték a férfi újraélesztését.

Az egyik munkatárs még a kihelyezett defibrillátorért is elszaladt, amit használtak is, számolt be az esetről a Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Mentőautók a debreceni Kenézy Kórház-Rendelőintézet sürgősségi osztályának épülete előtt

Mentőautók a debreceni Kenézy Kórház-Rendelőintézet sürgősségi osztályának épülete előtt 2013. december 18-án. Képünk csak illusztráció. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Mint írják, a mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért, amit az eladók továbbra is mindenben segítettek. Még arra is figyeltek, hogy eltakarják az ellátást a kíváncsi szempárok elől.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk

– zárják a posztjukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top