nlc.hu
Életmód

91 éves nő a konditeremben

91 éves az idős nő, de minden másnap lejár a konditerembe

Ha ihletet keresel, hogy az új év az egészség és az aktivitás jegyében teljen, akkor jó helyen jársz, Edna Giordano igazi inspiráció.

A kanadai British Columbiában élő Edna Giordano szenzációvá vált, ugyanis 91 éves korában is olyan edzettségi szinttel bír, amit csak kevesen mondhatnak el magukról. Az ötgyerekes anyuka, akinek már négy dédunokája is született, egyedül él, ma is szinte minden nap vezet és jár konditerembe is.

Idős nő a konditeremben

Képünk illusztráció (Fotó: Depositphotos[sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"])

Mindig is mozgalmas életstílusom volt, mert valljuk be, ennyi gyerek mellett elfoglalt az ember. Szóval soha nem gondoltam rá igazán, egyszerűen így élek” – mesélte el a Good Morning Americanak, hozzáfűzve, hogy akkor érzi magát jól a testében, ha mozog.

Bár ez az élete része volt mindig, Giordano csak a hatvanas éveiben kezdett igazán az erőnlétére összpontosítani, amikor kora miatt kénytelen volt visszavonulni és abbahagyni a munkát. Hogy elfoglalja magát, kertészkedni kezdett, és a mai napig segít fenntartani lakóközössége tereprendezését. Ekkor kezdett edzőterembe is járni, és azóta is, azaz harminc éve minden második nap lemegy a kondiba.

Giordano elmondta, hogy szív- és érrendszeri egészsége érdekében sok nyújtást és súlyemelést is beiktat a rutinjába, hogy fenntartsa csonterejét. „Amikor edzőterembe megyek, nem próbálok rekordokat megdönteni, vagy másokkal versenyezni. Csak arra törekszem, hogy mindig jobb legyek, és csak magammal versenyzem.” Az idős hölgy azt is mondja, hogy nem szorul senki segítségére, és élvezi a függetlenséget.

Giordano népszerűsége egyébként a lányának köszönhető, akinek fél millió követője van az Instagramon. Ő osztott meg az édesanyjáról egy videót, ami lenyűgözte a követőit, és elárulta, hogy szerinte nemcsak a mozgás a titok, hanem az, hogy olyan tevékenységeket végez, amik a fittség mellett élvezetet is nyújtanak neki, mint a kertészkedés.

És hogy mit üzen az idős asszony a rajongóinak? „A legjobb ajándék, amit magadnak adhatsz, az az egészséged, és az a tény, hogy mozoghatsz… mindent megtehetsz, amit csak szeretnél.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top