Ezo

Áprilisi holdnaptár

Érzelmi hullámvasutazást ígér az április: felszabadultság, levertség, eksztázis és csalódottság vár ránk.

2012. április 1–2.
Növő Hold az Oroszlánban

Tele vagy romantikus érzésekkel, és valahogy – talán a napsugárzás is az oka – boldognak és önfeledtnek érzed magad. Ráadásul szívesen sütkérezel ezekben a napokban a nagylelkűség tükrében is. Olyan dolgokat teszel, amelyek egyébként nem jellemzőek rád, de mivel a szerelem édes angyala veled van, mindenre kapható vagy. Ráadásul olyan teljesítményt nyújtasz, amivel nem mindennapi elismerést zsebelhetsz be.

 
2012. április 3–5.
Növő Hold a Szűzben

Ezekben a napokban fürge vagy és ügyes, lelkiismeretes és okos, aki képes uralkodni önmagán, ami nagyon-nagyon jó, különösen, ha munkahelyedről vagy egy közösségről van szó, amelynek a tagja vagy. Értékelni fogják a viselkedésedet, és talán még a nevedet is bearanyozzák. Egyébként ezen a három napon már előkészülhetsz az ünnepre, takarítás, vásárlás, készülődés, hogy minden tökéletes legyen.

2012. április 6.
Telihold a Mérlegben

Nagy jelentősége van a mai napon annak, hogy amire meghívtak, arra elmenj. Még akkor is, ha egyáltalán nem érzel hozzá kedvet, és azt sem tudod, hogy hova is kell menned. Nagyon fontos a külső megjelenés, ezért figyelj oda, hogy ne légy túlságosan trendi, inkább visszafogott és elegáns legyen a megjelenésed. Ha valaki ajándékkal lep meg, azt értékeld. Ügyelj arra, hogy az egész nap ne álmodozással teljen el, mert így nem lesz kedved fontos ügyek intézésére. És vigyázz a pénzedre, mert vannak „szarkák”, akik ma ügyesebbek nálad.

2012. április 7.
Fogyó Hold a Mérlegben

Ma javíthatatlanul romantikus vagy, talán felkerült szemedre a rózsaszínű szemüveg, és mindenkit a legjobbnak és a legszebbnek látsz. Közben sajnos vannak olyan személyek, akiknek megígérted, hogy majd felveszed a telefont, és végighallgatod a történeteiket, amelyek sirámoknak is beillenek. De mégsem teszed, mert nincs hozzá kedved. És ezzel csalódást okoztál nekik, pici lelkiismeret-furdalást magadnak, amit majd ügyesen kimagyarázol.

2012. április 8–9.
Fogyó Hold a Skorpióban

A húsvéti ünnepek során vegyes érzések rohannak meg. Egyrészt a múlt: olyan személyekre emlékezel, akik régebben fontos szerepet játszottak az életedben, úgy is mondhatjuk, hogy az életed részei voltak. A vasárnapi napon a partnereddel kisebb feszültség alakulhat ki, kölcsönös belátásra, engedmények tételére van szükség, egymás dédelgetésére és persze szexre. A hétfői napon mintegy varázsütésre a feszültségnek nyoma sem marad, és viselkedésed furcsa keverékén a környezeted ámuldozik: egyszerre sziporkázó, vidám, ugyanakkor vigasztaló, együtt érző, és talán még valaki a lelki békéjét is neked köszönheti.

2012. április 10–11.
Fogyó Hold a Nyilasban

Ezen a két napon az a legjobb taktika, hogy megpróbálod visszafogni magad, és nem nyomulsz. Hiába tudsz jobban valamit másoknál, és hiába fantasztikus az ötleted, ne állj vele elő, mert még nincs itt az ideje. Fontos, és komoly döntést se hozz-e két nap alatt, és ha valaki hibázott, buzdítsd arra, hogy vállalja a tetteiért a felelősséget. Hallgatni fog rád. Ügyelj arra is, hogy ne késs el sehonnan, és végezz el egy igazi bátorságpróbát: próbálj ki egy új sütit, valamelyik kajás blog receptje alapján. Ha netán a kukában végezné, nem baj, a lényeg az, bátor voltál és kipróbáltad.

2012. április 12–13.
Fogyó Hold a Bakban

Új szempillaspirál beszerzésének jött el az ideje, rengeteg közül választhatsz. És ha vacillálsz, hogy műköröm vagy saját, akkor éppen ezen napok egyikén olyan hírt olvasol, vagy valakit ebben a témában új információt hallasz, ami segít a döntés meghozatalában. Hajlamos vagy visszafogottan és ellenőrzötten adagolni a vonzódást, amit valaki iránt érzel. Nem tudsz spontán lenni, talán azért, mert félsz a sérülésektől, ezért csak lassan melegszel fel. Ám ha felmelegszel, akkor olyan leszel, mint a vulkán…

2012. április 14–15.
Fogyó Hold a Vízöntőben

Kisebbrendűségi érzések keríthetnek hatalmukba, különösen akkor, ha társaságba mész, bulizol, mert van valaki, aki annyira magabiztos, annyira szexi, és mintha téged levegőnek nézne. De ez őrültség, verd ki a fejedből, sokkal jobb vagy nála, és ezt bizonyíthatod nemcsak azzal, hogy az agyad éppen magas fordulatszámon működik, és olyan dolgokat mondasz, amelyektől mindenkinek tátva marad a szája. És a Vízöntőben lévő Hold üzeni, ha buliba mész, őrülten szexi legyél. Ha vendéged lesz ezen a két napon, készülj, mert az őrület határára juttat a kérdéseivel.

2012. április 16–18.
Fogyó Hold a Halakban

Van benned egy kis félsz, mert olyan személyhez mész, akit nem ismersz, és aki nagyon könnyen átlát rajtad. Nem szeretnéd kiadni a titkaidat, és érzed, ha csak rád néz, máris tudni fogja mindazt, amit ügyesen rejtegetsz. A munkában nincs sok kedved megoldani egy olyan feladatot, ami igazán nem rád tartozik, de kénytelen vagy. És ez némi lelki szenvedéssel jár, ráadásul mindenkinek elmondanád, de jobb, ha nem teszed, mert csak nyavalygásnak fogják tartani. A szerelemben odaadó vagy, és arra vágysz, hogy szinte összeolvadj a kedveseddel. Hát ennek semmi sem áll útjában…

2012. április 19–20.
Fogyó Hold a Kosban

Elképzelhető, hogy fejfájással kezdődik a nap, vagy netán este a mobilod elfelejtetted lenémítani, ezért aztán előfordulhat, hogy már hajnalban valami téves hívás ébreszt az amúgy sem egyszerű éjszakádból, amely lehet, hogy tele volt rémálmokkal. Aztán ahogy elkezdődik a nap, úgy jön vissza az életkedved, az elevenséged, és még az is lehet, hogy egy kis féktelenség is lesz benne, és persze hangoskodás. Este pedig nagy pizsamaparti a partnereddel. Ha nincs partnered, akkor ne hagyd ki ezen a két napon a netes társkereső oldalakat, mert tuti, hogy rábukkansz arra, akit szeretnél.

2012. április 21.
Újhold a Bikában

Kimondottan nőies, erotikus, érzéki, sármos, csábító – ezek a szavak jutnak mindenkinek az eszébe, akik ma rád néznek. Ez a fegyvered, amit ki kell használnod, és ha újholdban akarsz valakit elcsábítani, illetve engeded, hogy levegyenek a lábadról, az jó. Mert, ha a későbbiekben a kapcsolat nem a te szád íze szerint alakul, akkor változtathatsz rajta, mégpedig úgy, hogy a partnered észre sem veszi. Vagy ami még jobb, azt hiszi, ő kezdeményezi a változásokat, és fogalma sincs róla, hogy te vagy az, aki mesteri módon sugallod neki.

2012. április 22–23.
Növő Hold a Bikában

Még egyszer, utoljára terítékre kerül egy téma ennek a két napnak valamelyikén. Nyugodtan, higgadtan állj hozzá, mert most egészen biztosan megtaláljátok a megoldást. Lehet, hogy éppen te leszel az, aki kimondja azt, amit senki más nem mer. És ha kimondod, ezzel a probléma véglegesen megoldódik, nem kell vele már többször nyűglődni. Megtörténhet, hogy egy barátnőd, aki már hosszabb ideje hiteget téged, most fogja elárulni azt, amire majdnem fél éve – na az talán túlzás – vársz. És amit mond, attól teljesen megnyugszol.

2012. április 24–25
Növő Hold az Ikrekben

Kedvező ez a két nap arra, hogy belekezdj valamibe, akár tanulmányba, akár valamilyen új dologba, például ha még mindig csak punnyadtál, akkor itt az ideje, hogy edzd a tested. Persze a fokozatosság elvét tartsd be! És ha már új dolgokról van szó, akkor például a kozmetika terén is tehetnél kirándulásokat, és meglátnád, mennyi új cucc van, amit ki kéne próbálnod, mert lehet, hogy egész lesz más lesz tőlük nemcsak a megjelenésed, hanem még a hangulatod is. E két nap valamelyikén váratlanul összefuthatsz, vagy e-mailen kaphatsz egy képet valakiről, akiről nagyon-nagyon régen láttál, hallottál. És konstatálhatod, hogy feletted mintha nem múlna az idő…

Áprilisi holdnaptár
 

2012. április 26–28.
Növő Hold a Rákban

Valaki olyan kis jóságosan viselkedik, nagyon gyengéd és simulékony – vigyázz vele, mert valójában nem ilyen. Ha megfordulsz, tudod, hátadban a nagykés… Szelídebb verzióban: ha elfordulsz, azonnal viperanyelvre kapcsol, és olyanokat mond rólad, amikkel már-már a rágalmazás határát súrolja. Ezért ne dőlj be neki, és ha lehetséges, ezekben a napokban a családodról és annak tagjairól senkinek ne mondj semmit. Különösen, ha elsírnád bánatodat családi téren valakinek, olyannak, akiről úgy látod, hogy megértő. Inkább írd le egy naplóba, ez is sokat segít, a lelked könnyebb lesz.

2012. április 29–30.
Növő Hold az Oroszlánban

Ha nincsenek hátsó gondolataid, mondhatjuk úgy is, hogy nem akarsz senkit manipulálni, akkor ma igazán mély benyomást tehetsz másokra. Különösen arra a személyre, aki miatt olykor éjszakákon át álmatlanul forgolódsz, és aki talán ezen a két napon jön rá arra, hogy nem akar mást, mint veled megismerkedni, és rengeteg időt együtt tölteni. Ezen a két napon intenzív élmények érhetnek, amelyek gyarapítani fogják a magadról és a világról szerzett ismereteidet. Belső éned tudni fogja, ha változtatni kell az életeden, és mikor van annak itt az ideje. Csak hallgass rá! E két nap valamelyikébe iktass be meditációt, lényeges lesz a lelked nyugalma érdekében is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top