Ezo

Megmondjuk, hol nyaralj!

Ha nagyon nem tudod, merre vedd az irányt idén nyáron, olvasd el az asztrológus tippjeit!

Vajon mi tölt fel a leggyorsabban és leghatásosabban? Horgászás? Vagy a strandolás? Hova érdemes elutazni? Tengerpartra? Vagy a hegyekbe? Esetleg vidékre? Mivel éri meg tölteni azt a kevés, értékes időt, amire szabadságot vesz ki az ember? Városnézéssel? Túrázással? Napozással? Minderre az asztrológiai tipológia megadja a választ:

Megmondjuk, hol nyaralj!
Ő teljesen biztos, hogy Halak

KOS

A Kos aktív, energikus típus, aki nem bírja az egy helyben ülést/fekvést. Neki nem buli beülni a jakuzziba, vagy kifeküdni napozni. Legalábbis hosszú időre nem. Szüksége van változatosságra, új benyomásokra és extra élményekre. Az lenne az ideális, ha minden évben máshova menne nyaralni. Imádja felfedezni az új helyeket. Ha teheti, olyan helyre utazzon, ami még felfedezésre vár! És sportoljon, mozogjon, túrázzon! A forróságot elég jól bírja, ezért szóba jöhet dél-Európa, Ázsia, Afrika. Lehetőleg ne szervezett utazáson vegyen részt, mert a programok ott túl kötöttek a számára. Neki jobban áll a spontán, ad hoc kialakuló kaland.
Ide utazz belföldön: Bárhova, ahol van kalandpark, sportolási lehetőségek
Ide utazz külföldön: Egyiptom, Olaszország (Nápoly, Firenze, Verona), Palesztina, Júdea

BIKA

A Bika igazi gurmand a szó mindenféle értelmében. Nemcsak az ételek terén értékeli, és élvezi a finom, kényeztető dolgokat. Minden érzékszerve kifinomult. Tudja, mire van szüksége, és ezt meg is szerzi. Neki a nyaralás akkor ideális, ha sok kulináris élmény van benne. Lehet ilyen egy gasztronómiai körutazás Európában. De jöhet másfajta kényeztetés is: a klasszikus wellness különféle masszázzsal. Pl. mézes, illóolajos, vagy csokis masszázs. Vagy arc és/vagy testpakolásokkal: iszapos, gyógynövényes, vagy tengeri sós. Ezek a szaglásra is intenzív hatással vannak, ami a Bikára jó hatással van. És a végén még meg is szépül.
Ide utazz belföldön: Wellness szállodák, színvonalas fürdők
Ide utazz külföldön: Svájc, Lengyelország, Írország, Perzsia, Ciprus

IKREK

Az Ikrek valódi perpetuum mobile: állandóan úton van, nem tud sokáig egy helyben maradni. Szóval nekik, vagy lehet, hogy ők találták ki a körutazásokat. Ebben legyen minél több látnivaló. A kulturális, informatív és modern tartalom elengedhetetlen ahhoz, hogy élményekkel gazdagodva térjen haza. Mindezt szereti lefotózni, levideózni, amit utólag megmutathat másoknak, és ekkor újból átélheti a kalandot. Ebből is látszik, hogy nem neki való a víkend ház, a kertészkedés, a barkácsolás, vagy a horgászás. Kivéve, ha valakinek a kedvében akar járni. De ez csak átmenetileg működhet. Egy idő után elkezd mocorogni benne a mehetnék.
Tuti helyek belföldön: Nagyvárosok, különösen Budapest, Sopron, Pécs, Gyula
Tuti helyek külföldön: USA (San Francisco, New York), Belgium, Kanada, Wales

RÁK

A Rák ki sem teszi a lábát a szerettei nélkül. Ez nem csak a családját, a barátait jelenti, hanem a házi kedvenceket is. Tehát ha van pl. kutyája, akkor csak olyan helyre szeret utazni, ahova viheti magával őt is. Nehezére esik valakire rábízni, mert egyre erősödő lelkiismeret-furdalás és/vagy aggódás uralkodik el rajta. Tipikus víz jegyűként imádja a vizet. Ez lehet patak, folyó, tó, tenger, vagy mesterséges fürdő, stb. A hangsúly azon van, hogy a környezet szelíd, nyugodt és lehetőleg csendes legyen. Akkor érzi jól magát, ha egy fajta béke- sziget-érzés veszi körül. Nagyokat sétál kéz a kézben. Ugyanis a romantika neki való.
Tuti helyek belföldön: Balaton, Velencei tó, Tisza tó, holtágak, fürdő városok
Tuti helyek külföldön: Velence, Skócia, Hollandia, Tunézia, Isztambul

OROSZLÁN

Az Oroszlán soha semmit sem szeret, ami tömegcikk. Vagyis ő nem utazik oda, ahova „mindenki”. Neki az egzotikus, luxus helyek a vonzóak, ami pl. all inclusive ellátással járnak. Ez nem feltétlenül jelent megfizethetetlenül drágaságot. Ő van olyan eszes, hogy megtalálja a kedvezményeket, ami fényűzéssel társul. Ha ez összejön, rendkívül elégedett lesz. Mivel ő tűz jegy, a pompás környezet mellett elengedhetetlen az aktivitás. Testhez álló számára pl. a rafting, a szörfözés, a golf, autóversenyzés, vagy a síelés. Ez utóbbi akár nyáron is lehet, mert ezt nem akárki engedheti meg magának. És a vérbeli Oroszlánnak ez minden pénzt megér.
Tuti helyek belföldön: „Királyi” helyek: kastélyszálló, ötcsillagos szállodák, kúriák
Tuti helyek külföldön: Alpok, Franciaország, Kalifornia, Csehország, Róma, Ulm

Megmondjuk, hol nyaralj!

Van, aki így szereti…

SZŰZ

A Szűz számára két dolog elengedhetetlen: a tervezhetőség és a higiénia. Mindkettő kell ahhoz, hogy ő jól érezze magát. Vagyis kizárható a sátrazás, vagy a vándortábor. Nem a természettel van baja, hanem a tisztálkodási lehetőségek korlátozottságával. Ha nem tud normális körülmények között zuhanyozni, vécézni, stb., akkor frusztrálttá válik. Ennek ellenére lehet kivétel, de az valamilyen téma megszállottsága miatt történhet. Pl. madár énekek gyűjtése, környezetszennyezési bizonyítékok kutatása, stb. A Szűz a tervezés igazi mestere. Elemében van, ha menetrendeket kell bújni, költségeket kell kalkulálni. Neki már ez is a nyaralás része.
Tuti helyek belföldön: Bakony, Duna-kanyar, kisvasutak, skanzenek és múzeumok
Tuti helyek külföldön: Kréta, Horvátország, Jeruzsálem, Párizs, Boston

MÉRLEG

A Mérleg „kultúr-guru”. Neki az igazi kikapcsolódás arról szól, hogy koncertre, színházba, kiállításra megy. Nem bánja, ha ehhez a környezet kellően flancos. Olyan mintha díszlet lenne. Vonzza minden lélegzetelállítóan szép, ami súrolja a giccs határait. Akkor érzi elemében magát, ha vidám, érdekes társasággal mehet. Az is feldobja, ha csinosan kell megjelenni. Számára egy ilyen esemény, vagy egy séta, egy strandolás felér egy divatbemutatóval. Tuti, hogy nem veszi fel kétszer egymás után ugyanazt a kombinációt. Egy kiegészítővel, bizsuval más és más hatást képes kelteni. Ezek beszerzése is jó cél lehet egy utazás, nyaralás alkalmával.
Tuti helyek belföldön: Szentendre, Budapest, Debrecen, fesztiválok
Tuti helyek külföldön: Ausztria, Felső-Egyiptom, Tibet, Kína, Argentína

SKORPIÓ

A Skorpió imádja azt, amitől mások viszolyognak, félnek, undorodnak. Őt nem zavarja a kellemetlen látvány, vagy szag. Vonzza minden, ami titokzatos, szokatlan és próbára teszi a tűrőképességet. Ilyen lehet egy búvárkodás, egy túlélő túra, gleccsermászás, kenuzás egy kráter tóban, túrázás lápos-mocsaras terepen. Cseppet sem bánja, ha megázik, vagy megizzad eközben. Sőt imádja mindazt, ami teszteli, feszegeti a komfort határait. De ezt a stílust kevesen képesek hozzá hasonlóan kedvelni. Emiatt gyakran egyedül megy. Ha mégis talál társat, akkor rajongva fogja oktatni a másikat, és szinte meghipnotizálva ragasztja rá a lelkesedését.
Tuti helyek belföldön: Gemenc, cseppkő barlangok, falmászó helyek
Tuti helyek külföldön: Algéria, Katalónia, Marokkó, Japán, Szíria, Lappföld

NYILAS

A Nyilast csak az vonzza, ami elég nagy, elég látványos, és lehet vele dicsekedni. Őt nem érdekli az, ami egyszerű, szolid, vagy puritán. Ezért ő ott érzi elemében magát, ahol lehet vonulni, „rongyot rázni”. Minél nagyobb a tér, minél lenyűgözőbb a táj, annál inkább elégedett. A környezetnek és programnak is grandiózusnak kell lennie. Képes hedonistaként dőzsölni, de egy idő után elunja magát, és kalandokra vágyik. Szóval az ideális nyaralásban kell lennie ennek is, és annak is. Sportok közül neki való a lovaglás, az íjászat, a golf. De egy szabadtéri koncert is feldobja a hangulatát. Pl. Wagner opera, vagy operett gála, ami nagyszabású.
Tuti helyek belföldön: Pécs, Sopron, Siófok, Budapest, Mátra, hegyek
Tuti helyek külföldön: Spanyolország, Ausztrália, Provence, Toszkána, Peking

BAK

A Bak ki nem állhatja a zsúfoltságot és a zajt. Ha nyaralni megy, akkor csendre és nyugalomra vágyik. Nem zavarja, ha a környezet puritán. Neki nem gond, ha vizet kell húzni a kútból, vagy neki kell a kenyeret megsütni. Sőt vonzza a természet és a hagyományőrzés. Neki találták ki a falusi turizmust, a sátras vándortáborokat. Azt se bánja, ha egyedül van a „semmi közepén”. Közben kicsit sajnálja a pénzt költeni. Az is szempont, hogy mennyibe kerül egy út, egy szállás. Szívesen és önként spórol. Hihetetlen milyen kevésből képes eljutni olyan helyekre, ahova mások „vagyonokért”. A nyaralásnak ez a része is sikerélményt ad neki.
Tuti helyek belföldön: Alföld, Őrség, hegységek, barlangok
Tuti helyek külföldön: India, Izland, Stájerország, Mexikó, Moszkva, Varsó

VÍZÖNTŐ

A Vízöntő talán a legnyitottabb ember. Teljesen hiányzik belőle az előítélet. Közben szereti a kihívásokat és a felfedezésre váró helyeket. Vonzza az új, a szokatlan. Kerüli a sznob, konzervatív, „levendula szagú” úti célokat. Inkább azt keresi, ami félkész. Ő a tipikus „berepülő pilóta”. Imádja, ha egy szállodában ő az első vendég, vagy a környezet még rendezés alatt van. A játékosság is benne rejlik. Emiatt szereti a tollaslabdát, az ejtőernyős ugrást, a sportrepülést és a síugrást. Különleges helyre kell mennie nyaralni, ahol különleges lehetőségek várják: mountain-bike-kal a Mont Blanc-ra, vitorlázórepülővel a Balaton körül.
Tuti helyek belföldön: Balaton környéke, Duna-kanyar, tatai tó, Zemplén
Tuti helyek külföldön: Finnország, Havasalföld, Oroszország, Sydney, Bréma

HALAK

A Halak hihetetlen érzékeny, és közben elfogadó. Képtelen harcolni, érvelni, győzködni. Szívesebben megy más ötlete után. Ha mégis ő döntheti el, hogy hova menjen nyaralni, akkor az száz százalék, hogy víz mellé, vagy vízre, vagy víz alá. Mindegy csak víz legyen elérhető közelségben. A legeslegjobb a tenger, vagy óceán, ahol a határtalanságot élheti meg. Ritkán, de előfordulhat, hogy fél a víztől. Ebben az esetben nem muszáj belemennie. Elég, ha üldögél, sétál a partján. Attól is képes feltöltődni, hogy látja a vizet. A természetes vizek az igaziak, de egy medence, egy fürdő, egy aqua park is megfelelő lehet a Halak számára.
Tuti helyek belföldön: Tisza-tó, Tisza, Balaton, és mindenféle víz, fürdő
Tuti helyek külföldön: Portugália, Ceylon, Normandia, Sevilla, Lancaster

A védikus csillagjegyek elárulnak
Angyalokkal gyógyítsd az édesanyád!
Milyen kutya illik hozzád? A csillagjegyed elárulja
Pénzügyi tippek a kínai horoszkóp jegyeinek
Megsúgták az angyalok a szakítást

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top