Ezo

Heti holdnaptár december 23-ától

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

Heti holdnaptár december 23-tólHÉTFŐ december 23: Aktív nap. Karácsony előtt most aktuális a takarítás, sütés-főzés mellett időt szakítani a szépítkezésre. A fogyó Hold segít a bőrtisztításban és a szőrtelenítésben. Ezen kívül érdemes ma hajat vágatni, festetni. Valamint a lakást ünnepi ruhába öltöztetni.

KEDD december 24:
Aktív nap. Karácsony napján a készülődés célegyenesbe ér. A Hold a Szűz jelében segít, hogy minden precízen és időre elkészüljön. De ne felejtsük el magunkat és a lelkünket is ünneplőbe öltöztetni! Fontosabb, hogy jókedvvel üljünk az asztalhoz, semmint hogy minden tökéletes legyen.

SZERDA december 25: Aktív nap. Ma is lehetne óriási lakomát csapni, de a Mérleg fogyó Hold inkább a helyes mérték megtalálásában segít. Tanácsos ma visszafogottan enni. Kerüljük a nehéz, zsíros ételeket, és jobb, ha egyszerre csak keveset eszünk. A Mérleg levegős jegy, ezért ma sokat szellőztessünk, menjünk ki a szabadba!

CSÜTÖRTÖK december 26: Pihenőnap. A Hold a Mérleg jelében jár ma. Ez kedvez a lakásszépítésnek és a lakás átszellőztetésének. Lehet ma is sütni. De ne bonyolítsuk túl! Inkább valami egyszerű, jól bevált receptet turbózzunk fel ünnepi díszítéssel: fahéjjal, szegfűszeggel, marcipán csillaggal, dekorgyönggyel! A fogyó Hold miatt elkezdhetünk méregteleníteni.

PÉNTEK december 27:
Pihenőnap. Soha jobbkor nem rakhatnánk rendet, mint ma. A lomtalanítás és a nagytakarítás közvetlenül karácsony után aktuális. Sajnos sok felesleges csomagolás halmozódhat fel. Ezeket is szelektíven gyűjtsük! Tagadhatatlan felelősségünk van abban, hogy milyen Földet hagyunk magunk után. A Skorpióba lépő Hold a növények locsolását teszi időszerűvé.

SZOMBAT december 28:
Pihenőnap. Kertimunka-tilalom van érvényben ma. A hideg miatt ezt senki sem fogja bánni. A vizes jelben járó Hold komoly segítség a nagymosásban. Egyébként érdemes meditálni, szaunázni, gyógyteákkal vizet, mérgeket kihajtani.

VASÁRNAP december 29: Pihenőnap. Ma is jó, ha meditálunk, méregtelenítünk. A fogyó Hold ebben a leghatékonyabb. Amíg vizes jelben jár a Hold, tanácsos mosni, locsolni. A kertben időzítsük mára a trágyázást és a fűszernövények ültetését. Természetesen ne a fagyos talajba, hanem cserépbe ültessünk!

Heti holdnaptár december 23-tól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top