Ezo

Heti holdnaptár január 13-ától

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

Heti holdnaptár január 13-tólHÉTFŐ január 13: Pihenőnap. Telihold közeledtével egyre látványosabb sikereket érhetünk el fogyókúrával és méregtelenítéssel. Érdemes ma hosszabban szellőztetni, sütni, káposztát savanyítani.

KEDD január 14: Pihenőnap. Ma fodrászati tilalom van érvényben. A telihold egyre közelebb. Ezért még mindig hatékonyan fogyókúrázhatunk, méregteleníthetünk. Ha száraz az idő, szellőztessük ki az ágyneműket! Ezzel sokat javíthatunk az alvás minőségén.

SZERDA január 15: Pihenőnap. Akik érzékenyek, már ma érezhetik a telihold szétfeszítő hatását. A Rák jelében járó Hold kedvező hatású, ha gyógyteát iszunk. Meditálás és talpmasszázs is jótékony most. Fodrászati és kertimunka-tilalom van érvényben.

CSÜTÖRTÖK január 16: Pihenőnap. Telihold napján érdemes egy pillanatra megállni és eldönteni, hogy mit kell elengednünk, miről kell leszoknunk. Fodrászati tiltás vonatkozik erre a napra. Mivel teliholdkor a legmagasabb a gyógynövényekben a hatóanyag, ma tanácsos gyűjteni. (Teliholdról részletesen lejjebb.)

PÉNTEK január 17: Aktív nap. Ma fodrászati tilalom van. Menjünk masszőrhöz, hogy segítsük testünk ellazulását, méregtelenítését és regenerálódását! Aktuális most gyógynövényt begyűjteni, ágyneműt szellőztetni és csíráztatni. Télen a legfrissítőbb energiát a csírával kevert nyers saláták adják.

SZOMBAT január 18: Aktív nap. Süssünk ma kenyeret vagy süteményt! A sütés a táplálásnak az az ősi módja, ami erősíti a családon belül a szeretetet és az összetartozást. Ahogy nyáron például a kerti grillezés. Nem véletlenül élik ezek reneszánszukat. Érdemes ma hajat vágatni. És ne felejtsük el feltölteni a madáretetőket!

VASÁRNAP január 19: Aktív nap. Ez egy kimondottan szépítkezős nap. Most látványos lesz a hajfestés, hajvágás, arctisztítás, a pakolások és a szőrtelenítés. Minden ilyesmit időzítsünk mára! Érdemes a mai napon csíráztatni különböző magvakat. Nemcsak egészséges, hanem finom is például a hagyma, a retek vagy a hajdinacsíra. A szobanövényeinket tanácsos átnézni, és ha kell, nagyobb cserépbe ültetni.

ÉRZELGŐS TELIHOLD

Január 16-án, csütörtökön hajnalban a Bak Nap és a Rák Hold egymással szembekerül. Ez feszültséget jelez bennünk és közöttünk. A telihold sosem kellemes, mert mindig két ellentétes minőség feszül egymásnak. Belül is vívódunk, hogy melyik fontosabb, illetve melyiket fojtsuk el. A kettősség most ilyesmi lehet:

BAK  –  RÁK
racionalitás – érzelgősség
gyakorlatiasság – elmélet
távolságtartás – közvetlenség
ambíció – ösztön
hivatás – magánélet

Ezek nem minden esetben állnak egymással antagonisztikus, feloldhatatlan ellentmondásban. Most lehetőségünk nyílik rá, hogy kitaláljuk, hogyan egyeztethetőek össze. Teliholdkor mindig fokozottan óvatosnak kell lenni az utakon és a tárgyalásokon. Ugyanis az ellentétek felerősödhetnek, és könnyen szóváltás alakulhat ki. Ezt megelőzendő, okosabb, ha kevésbé merevek és elnézőek maradunk. Nem számít, hogy nekünk van-e igazunk. Ráér holnap érvényre juttatnunk az akaratunkat. A Bakoknak és a Rákoknak kell vigyázniuk a legjobban magukra és kapcsolataikra. De a Mérlegek és a Kosok is legyenek toleránsak! A többi jegy kimarad a legrosszabból…

Heti holdnaptár január 13-tól

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top