Ezo

Az asztrológiában ezt jelentik a házak

A szerepek színpadát, a bolygók megnyilvánulási helyét, vagyis az életterületeket az asztrológiában a házak jelölik. De melyik ház minek a színtere?

Az 1. ház az Én háza, a személyiség, az énkép, az egészség és életerő. Kos jellegű, úgynevezett sarok ház. Az itt álló bolygók nagy mértékben hatnak a személyiségünkre, és szembetűnőek: például a Mars energikusabbá, harcosabbá teszi az egyént, a Hold lágyabbá, nőiesebbé.

A 2. ház hagyományosan a pénz háza, saját vagyonunkat jelzi, valamint anyagi javainkat, értékeinket és értékrendünket. Bika jellegű, követő ház, ami voltaképp azt jelenti, hogy az előző ház eredményeit hasznosítja.

A 3. ház a környezetünk, a testvéreink, a napi jövés-menés, a hírek, a kommunikáció és az általános iskolai tanulmányok háza, Ikrek jellegű, úgynevezett hanyatló ház. Ez az elnevezés az eddigi megszerzett és hasznosított képességek, ismeretek átalakítására utal.

A 4. ház az otthonunk, a családunk, a gyökereink, eredetünk háza, hagyományosan az apa háza is egyben. Jelzi öröklött hajlamainkat, valamint a szülőföldet és az ingatlant is. Rák jellegű, sarok ház.

Az 5. ház az élet élvezete, az örömök, a kreativitás, a játék és a gyermekek háza. Oroszlán jellegű, követő ház.

És mi a helyzet például a munkával vagy a házassággal? Az összes ház részletes leírását az Asztrológia blogon találod!

Az asztrológiában ezt jelentik a házak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top