Aktuális

Csobbanás – II. rész

Thalasso terápia

A tenger mélye szépségelixírekben gazdag. Thalassónak nevezik a tengervíz és az algák által kifejlesztett kúrát, amely erősíti a kötőszöveteket, méregtelenít és ellazít. A testhőmérsékletűre felmelegített tengervizet medencékbe, vagy kezelőhelyiségbe engedik, rengeteg mikroorganizmust, ásványi anyagot és nyomelemet, például vasat, kobaltot és kalciumot tartalmaznak. Ezek az anyagok selymessé varázsolják a bőrt, és jótékonyan hatnak a lélekre is. A terápiát otthon is megvalósíthatjuk, ha vásárolunk egy zacskó tengeri sót, amiből 500 grammot szórjunk 37 fokos vízzel teli kádba, majd áztassuk magunkat benne 15-20 percig. A sófürdő után alaposan zuhanyozzunk le, mert így még jobban beindul a méregtelenítés. Fürdés után radírozzuk le testünket alga és fangó tartalmú anti-cellulit termékekkel. Ezzel megelőzhetjük a narancsbőr kialakulását, vagy a már meglévő hepehupákat kezelhetjük eredményesen. A fangó vulkanikus eredetű ásványi iszap, sókat, vitaminokat, koffeint tartalmaz, és rendkívül erőteljes karcsúsító hatással bír.

Aquafitness

Az idei nyár legnagyobb szenzációja az aquafitness, vagy más néven vízi torna. Egy órán keresztül ugrálhatunk, futhatunk, különböző gyakorlatunk végezhetünk színes, pillekönnyű eszközökkel a hűsítő vízben. A 45 perces vízi tréning megfelel 75 perces, rendkívül erőteljes szárazföldi mozgásnak, csak itt jobban erősíthetjük az izmainkat, mert a víz ellenállását is le kell küzdenünk. Az aqua-sportolóknak több energiára van szükségük, mint a szárazföldieknek, hiszen a medencében jobban kihűl a test, mint a levegőben. A vízben végzett torna azért is egészséges, mert ilyenkor a bőr, a kötőszövet feszesítő masszázsban is részesül, és úgy erősíthetjük a karunkat, hasunkat, lábunkat, hogy az izületeinket nem terheljük, mivel a vízben a testsúlyunk a normálisnak csak egy tizede.

Napi két liter

A testnek nemcsak kozmetikumok formájában van szüksége vízre, hanem naponta legalább 2 liternyit el is kell kortyolni, hogy a sejttevékenység megfelelően működjön. Már kevés vízveszteség esetén is levertnek érzi magát az ember, a koncentrációs képessége alábbhagy, és ha a vízhiány krónikussá válik, gyengül az immunrendszer. Tehát, aki sok vizet iszik, az egészségesebben él. Minden étkezés előtt kortyoljunk el egy pohár vizet, így fékezhetjük éhségérzetünket és erősítjük az emésztést. Fontos, hogy ne várjunk addig, amíg megszomjazunk, osszuk el napközben a folyadékmennyiséget, és kisebb adagokban – főleg ásványvizet – hajtsunk fel. Ezzel meggyorsítjuk a méreganyagok távozását, belülről hidratáljuk a szöveteket, és extra adag nedvességgel kényeztethetjük a bőrünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top