Aktuális

Tisztán szebb!

A mindennapos procedúra unalmassá válhat egy idõ után, ám vannak olyan tennivalók életünkben, amelyekrõl – bármennyire is nyûgnek érezzük – nem tanácsos megfeledkezni. Ilyen például a rendszeres arctisztítás.




Azt mondják, a tisztaság fél egészség. Ehhez mi még azt is hozzátehetjük: a tisztítás fél szépség. Különösen ilyenkor, nyáron fontos a rendszeres ápolás, hiszen a nagy melegben kevesebb kendőzéssel élünk, kevesebb festéket teszünk arcunkra, így jobban észrevehetők az esetleges bőrproblémák. Az, hogy esténként a sminket eltávolítjuk, szinte természetes velejárója a lefekvés előtti készülődésnek. Olyan, mint a fogmosás. Ám nem mindegy, milyen alaposan tesszük ezt.

Néhány törlés a sminkes vattacsomóval nem biztos, hogy elegendő, a bőrünknek alaposabb tisztításra van szüksége. Hiszen nem csak a púdert, az alapozót, vagy a szemhéjfestéket kell eltávolítani, gondolnunk kell az utca porára, a levegő szennyezettségére, mely mind-mind rátelepszik bőrünkre.
Azt, hogy tejjel vagy olajjal, speciális lemosókrémmel vagy habbal távolítjuk el a piszkot, illetve a sminket, az bőrtípusunktól függ. Utána jöhet az alkoholos, vagy alkoholmentes tonik, mely a fölösleges zsiradéktól szabadít meg, így a bőr készen áll a tápláló vitaminok felszippantására. Hiszen csak a gondosan megtisztított felület képes befogadni azokat a hatóanyagokat, amelyekkel éjszakára kényeztetjük magunkat.

Amennyiben arra gondolunk, hogy ezután reggel már nincs is szükségünk újabb alapos tisztogatásra, bizony tévedünk. Az éjszakára felvitt krémet is el kell távolítani, s vele együtt azokat az elhalt hámsejteket, amelyek a regenerálódás folyamata alatt alakultak ki. Ahhoz, hogy maradéktalanul megszabaduljunk ezektől a részecskéktől, heti egyszeri bőrradírozást sem árt beiktatnunk a programunkba.

Hogy még nagyobb kedvvel és még alaposabban végezzük el ezeket a kötelező műveleteket, hogy ne higgyük azt: mindez kárba veszett időpocsékolás, íme még egy fontos tennivaló. Arcunk sokkal egészségesebb színűvé, bőrünk simábbá válik a gondos ápolás nyomán – s most nem csupán a tisztátalanságok okán kialakuló mitesszerek hiányára hívjuk fel a figyelmet. Hanem arra, hogy a tisztítás, a bőrradírozás óhatatlanul együtt jár egy nagyon kellemes mellékhatással: a masszírozással. S ezt bőrünk meghálálja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top