Aktuális

Ajakvarázs

A rúzs a szépségápoló szerek legfontosabbika, nemcsak az arcunkat változtatja meg, hanem a hangulatunkat is. A nyár fényes, csillogó színei jótékony hatásúak, még a kevésbé kiemelkedõ ajkakat is kívánatossá varázsolják.




A világban minden másodpercben eladnak egy rúzst. Egy átlagos európai nőnek tízféle ajakszínező díszeleg fürdőszobája polcán, míg a magyar nők öt-hét rúzst birtokolnak egyszerre. Ez a nagyon is hétköznapi, évezredeken keresztül ugyanabból az alapanyagból – viaszból, olajból és színezőkből – álló krémes rudacska a sminkszerek legnépszerűbbike, amely a megjelenésünket ápolttá, az ajkakat erotikussá varázsolja.

A teltség titka





Mindenki telt ajkakat szeretne, de ehhez bátor és határozott kontúrozásra van szükség, különben a szánk azt a benyomást kelti, mintha lekvárosbödönbe “néztünk volna”. A kontúrceruza legyen puha és nem túl hegyes! Akinek bizonytalan a keze, és nehezére esik egyetlen vonallal keretezni, az jelöljön ki két pontot a felső ajkon, és ezeket próbálja összekötni egy vonallal! Bátran kísérletezgessünk a színekkel, a profi sminkesek azt mondják, többféle rúzst keverjünk össze. Ha a természetes szépségünket akarjuk kihangsúlyozni, akkor a barnás árnyalatokhoz nyúljunk, satírozzuk el a keretező vonalat, majd jöhet a rúzs, és erre a fény, amelytől még csillogóbbá válik az ajkunk.

Az újgenerációs szájfények zselés hatóanyagokat tartalmaznak, nem ragadnak, ráadásul puhítják a bőrt.





Hasznos tudnivalók


Dohányosoknak: rózsaszínű vagy mályvás árnyalatokat használjanak, mert ez optikailag világosítja a fogakat!

Randevúra: a férfiakat az égővörös ajak látványa elbűvöli, de nem merik megcsókolni. Ezért randevún inkább pasztellszíneket használjunk, amelyek intimitást sugároznak!

Vásárláskor: ne a kézfejen, hanem az ajkon próbáljuk ki a rúzst, mert itt másfajta színhatást fejtenek ki!

Hatásos: ha szeretnénk a színt még jobban kihangsúlyozni, akkor az ajak széleit világosabbra, míg a közepét sötétebbre árnyaljuk!

Fényképezéskor: soha ne mondjuk fényképezéskor, hogy csíííz, mert ilyenkor kilátszik a felső fogsor és az íny. Inkább az ajkunkat hangsúlyozzuk szájfénnyel, amitől a képen sokkal teltebbnek látszik, mint amilyen a valóságban.

Tartósságért: felejtsük el a rúzs púderrel történő rögzítését, sokkal jobb, ha ajakecsettel visszük fel a festéket! Így dolgozhatjuk be a finom krémet az ajak bőrébe, tölthetjük ki a kis repedéseket, és pontosan annyi rúzst viszünk fel, amennyi a jó megjelenéshez szükséges.

Divatszínek: az idén nyáron a narancsos, barackos, aranyos, terrakotta árnyalatok hódítanak. Különleges hatást érhetünk el a vízkék szájfénnyel, melyben aranyos pigmentek csillognak. Izgalmas a bézsben megbújó fehér fény, a citromsárgában ragyogó csillám, a levendula és a lila jeges-zúzmarás keveréke. Ezek a különleges árnyalatok izgalmas fényt vonnak az ajak köré.

Csókolom





A csók a leghatásosabb edzés, amellyel az ajkainkat formában tarthatjuk. Ugyanis, amikor csókolódzunk, 23 arcizmunk mozog, 12 kalóriát égetünk el, a pulzusunk 70-ről akár 150-re is felmehet. Egy szenvedélyes csóknál a partnerek körülbelül 15 kilós nyomással préselik ajkukat a másikéhoz.
Hordjunk a táskánkban mentolos cukorkát, vagy rágógumit! Ez hozzátartozik a jól ápoltsághoz, az üde lehelethez, és feltétele az érzéki csóknak.
A száj izomzatát eddzük naponta néhány percig úgy, hogy vidáman fütyülünk, majd utána mélyen be- és kilélegzünk, hogy a bőrünk színe egészséges legyen. Végül a tréninget fejezzük be O, I és Á betűk egymás után ötszöri ismétlésével!
Radírozzuk rendszeresen az ajkat, naponta ápoljuk kétszer ajakápoló szerrel, és védjük a napsugaraktól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top