Aktuális

Jó megjelenés = könnyû út a karrierhez

Lassan vége a nyárnak, a munkahelyen ismét beindul a megszokott verkli. Aki szeretne sikeres lenni, az ne felejtse el, hogy a jó megjelenés ma már több mint fél siker. Hogy megkönnyítsük a hozzá vezetõ utat, bemutatjuk a legjobb tippeket.

Igaz, hogy a belső értékek nagyon fontosak, mégis a jó külső egyre több területen válik elengedhetetlenné, sokszor az első pillanatban eldönt mindent. Akár egyetértünk, akár nem, el kell fogadnunk, hogy a kinézetünk igenis meghatározza a rólunk kialakuló képet, ezért azt ajánljuk, mindenki használja ki a vizuális benyomás hatását, és hozza magát a legjobb formába!


Az első pillantás

A felfedezőút a tükör előtt kezdődik, és nemcsak hiúságból, hanem azért, hogy alaposan vegyük szemügyre magunkat szemből, és profilból is. Ezután döntsük el, mi az, ami nem tetszik magunkon. Persze nem kell, hogy mindenkit meghódítsunk, de azért nem árt tudatában lenni annak, hogy milyen képet közvetítünk magunkról.


A frizura alapja a jó vágás

A megfelelő frizura nem olyan, mint a magazinok címlapfotóin feszítő sztároké, hiszen a szuper hajkoronákat mesterfodrászok készítik el, s általában csak a fotózás idejéig tart. Nekünk inkább olyan formára van szükségünk, amely jól beválik a mindennapokban, és hajunk természetességét is hangsúlyozza.

A stílus mindenképpen a vágástól függ, ezért a megfelelő megtalálása a legfontosabb feladat. A figaró ügyességét úgy ítélhetjük meg a legjobban, ha megnézzük, milyen a hajunk levágva, vizesen, majd egyszerűen megszárítva. Ne kápráztassanak el a beszárított, mindenféle habokkal, zselékkel formába hozott, lakkal keményre dolgozott frizurák. Ugyanis ezt a hajkölteményt otthon biztosan nem tudjuk elkészíteni, s a sikertelenség csak a kedvünket szegi.

A hajunk természetes felépítése – göndör vagy egyenes, vékonyszálú vagy sűrű – legyen a döntésünk alapja, hiszen valamennyi típusból készíthetünk nagyszerű frizurát. A lestrapált, formázótermékek túlzott használatától töredezett haj semmiképpen nem szép. Ezért figyeljünk az ápolására, hogy hajunk életteli, levegős, könnyű és csillogó legyen.


Kezünk a névjegyünk

Óvjuk a körmünket és a kezünket mindentől, ami károsíthatja. A jól ápolt kacsók elsődleges feltétele az egészséges köröm. Van, akinek túl puha, vagy könnyen letörik, ám mielőtt a problémát műkarmokkal próbálnánk palástolni, legyen célunk az egészséges köröm növesztése. A szép köröm lakk nélkül is tiszta és kecses, főleg, ha polírozó párnácskával még plusz csillogást és fényt is adunk neki.

Ezzel egyébként megteremthetjük a tökéletes lakkozás alapját, mert a rosszul manikűrözött és csúnyán festett köröm olyan, mintha lefutott szemű harisnyában sétafikálnánk. Biztos útja annak, hogy a jól felépített imágónkat egyetlen pillanat alatt tönkretegye.


A bőr szépsége

Nincs szebb, mint a tiszta, ápolt bőr! Soha ne felejtsük el, hogy egyetlen művész sem festene foltos, tisztátalan, zsíros vászonra, miért vinnénk fel mi ápolatlan bőrünkre a sminket? De nem elegendő, ha csak a felszínét tisztítjuk meg a szennyeződésektől, szappanokkal, arctisztítókkal, olykor szükség van mélyebb tisztításra is.

A gőzölés, a radírozás, a mélytisztító maszkok segítenek ebben, de ha megengedhetjük magunknak, keressük fel rendszeresen a kozmetikust, aki szakszerűen szűnteti meg a tisztátalanságokat, és ezzel megteremti a tökéletes otthoni ápolás alapját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top