nlc.hu
Aktuális
Szemfüles szemápoló tanácsok

Szemfüles szemápoló tanácsok

Szemünk nap mint nap folyamatos stressznek van kitéve. Az állandó optikai ingerek – erős fény, számítógép, tévéképernyõ - a szem körüli vékony bõrt igen gyorsan öregítik, ezért speciális ápolásra van szüksége.

Miért érzékenyebb a szem környéke?

A szem körüli bőr alatt alig van faggyú- és verejtékmirigy, ráadásul itt a leggyengébb bőrünk savas védőköpenye, a rugalmasságért és feszességért felelős védőrostok is ritkábban helyezkednek el. Mindehhez járul a napi körülbelül tízezer pislogás, ami rendkívüli módon igénybe veszi a szem körüli izmokat. Ez az oka annak, hogy a szem körüli bőrön pillanatok alatt kialakulnak a ráncocskák, melyek ugyanilyen gyorsan szarkalábakká mélyülhetnek.

•  A tizennyolcadik év után – kenjük a szemkörnyék bőrét lágy szemzselével!

•  Reggel és este, csak a megtisztított bőrre vigyük fel a szemápoló krémet, vagy zselét!

•  Ha napközben úgy érezzük, hogy száraz a szemünk körüli bőr, ismételjük meg a krémezést!

•  A reggeli és esti krémezést kössük össze finom masszázsmozdulatokkal, amelyek javítják a bőr struktúráját, frissé varázsolják a tekintetet!


A szemápolás megasztárjai

•  A zselés töltésű párnácskák a szem körüli bőr igazi kényeztetői. Közvetlenül a hűtőből kell a szemre helyezni, és ahogy a maszk a testhőmérsékletünktől felmelegszik, úgy tűnik el a duzzanat, vagy a fáradtság nyoma.

•  Kiválóak az egyenként csomagolt, hatóanyaggal átitatott szemkörnyéki pakolások. A legmodernebb lapocskákat a vitaminok, ásványi anyagok mellett sejtaktiváló növényi kivonatokkal itatták át, így öt-tíz perc elegendő, hogy az érzékeny bőr kisimuljon.

•  Aki átlépte a negyedik X-et, annak ajánljuk az újrastrukturáló szemránckrémeket. Ezek a hormonváltozások miatti bőröregedést, pontosabban a kötőszövet lazulásának folyamatát lassítják le, és segítenek a friss bőrsejteknek a felszínre jutni.


A szem kerete

A szemöldök ívének és hosszúságának mindig összhangban kell lennie arcunk formájával:

1. A szemöldök ideális formáját egy ceruza segítségével meghatározhatjuk: tegyük az orrnyeregre a ceruzát, és ahova a vége esik, ott kezdődjön a szemöldökünk. Ezután az orrtól kiindulva helyezzük a pupillán keresztbe, ez megmutatja, milyen magas legyen az íve. Ezután vezessük a külső szemzugig, és tudni fogjuk, milyen hosszú legyen ez az ív.

2. Ne gyantázzuk, hanem csipesszel távolítsuk el a szőrszálacskákat! Ha a mutató- és nagyujjunkkal megfeszítjük a bőrt, fájdalommentes lehet a szőrtépkedés.

3. Tépkedés után hegyes szemöldökceruzával töltsük ki a szálacskák közötti réseket! A szemöldökceruza árnyalata hasonlítson a hajunk színéhez, ezzel teremthetjük meg az arc harmóniáját.
A végleges formát használaton kívüli spirálkefe, vagy szemöldökfésű segítségével adjuk meg. Fújjunk pici hajlakkot a kefére, és a szőrszálacskákat fésüljük felfelé, a szőr növekedésének irányával megegyezően!

Szemfüles szemápoló tanácsok – II. rész

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top